fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrbović tužio Montecargo

Grbović tužio Montecargo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši direktor Montecarga, Muradif Grbović, podnio je tužbu protiv te kompanije tražeći naknade za navodne neiskorišćene godišnje odmore za pet godina kada je bio direktor.

U tužbi koja je predata Osnovnom sudu u Podgorici navodi se da je Grbović zasnovao radni odnos u kompaniji 8. juna 2017. godine, kada je postao direktor, a da je razriješen 5. februara ove godine, kao i da u tom periodu nije išao na godišnji odmor, pa traži naknadu tog prava, pišu Vijesti.

U tužbi je navedeno da za dokazivanje svog prava na te naknade traži uvid u svoj personalni dosije u kompaniji, kao i vještačenje sudskog vještaka ekonomsko-finansijske struke on nije naveo iznos naknade. Grbović nije naveo iznos naknade koju traži, već da se ona utvrdi u periodu vještačenja, ali da se dodaju zatezne kamate, kao i troškovi sudskog postupka.

U odgovoru na tužbu iz Montecarga su naveli da u arhivi kompanije postoje rješenja o korišćenju godišnjeg odmora Grbovića za period od 2017. do prošle godine, koji je potvrdio tadašnji odbor direktora i da su zbog toga neosnovani njegovi navodi da mu je onemogućeno korišćenje tog prava.

Navedeno je da je u cijelom tom periodu Grbović bio izvršni direktor i da je njegova obaveza između ostalog bila da odgovara na zakonitost rada društva, kao i da odlučuje o pravima i obavezama zaposlenih u vezi sa radom. U odgovoru na tužbu se navodi da je teško povjerovati da je u jednoj državnoj kompaniji onemogućeno korišćenje godišnjeg odmora izvršnom direktoru i to u višegodišnjem trajanju, kao i da bi to, da je istina, govorilo o nezavisnosti rada izvršnog direktora.

Iz kompanije su kazali i da tužbu treba odbaciti i iz procesnih razloga, jer je Grbović prethodno morao pokrenuti postupak za mirno rješenje spora, kao i zbog toga da nije predložio ni jedan dokaz koji potkrepljuje njegove tvrdnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...