fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryGrantovi za 24 pobjednička projekta

Grantovi za 24 pobjednička projekta

Podgorica, Tirana, (MINA) – Fond za Zapadni Balkan (WBF) dodijelio je grantove za 24 pobjednička projekta, u cilju jačanja regionalne saradnje.

Sekretarijat WBF organizovao je u Tirani ceremoniju dodjele grantova za 24 pobjednička projekta iz Drugog poziva VBF-a.

“U prisustvu visokih zvaničnika, predstavnika diplomatskih misija, organizacija civilnog društva, partnera i saradnika, ceremonija dodjele nagrada VBF-a simbolično je započela fazu implementacije pobjedničkih projekata VBF-a Drugog poziva, u cilju jačanja regionalne saradnje relevantnih akcija i jačanje sinergije kroz zajedničke napore”, kaže se u saopštenju.

Izvršni direktor WBF-a, Gjergj Murra, kazao je da u regionu postoje mnoge zajedničke vrijednosti koje spajaju, koje treba razotkriti i podijeliti.

“Bolje poznavanje naših susjeda, zajednički rad na postizanju istih ciljeva, pravi je put za stvaranje i obogaćivanje našeg regionalnog identiteta i izgradnju naše zajedničke evropske budućnosti “, rekao je Murra.

Predsjedavajuća Kancelarije VBF-a za ovu godinu, Rejhane Vuniki, istakla je snažnu posvećenost VBF-a ostvarivanju regionalne saradnje.

“Vjerujemo da je regionalna saradnja moguća na Zapadnom Balkanu i da treba nastaviti sa njenim njegovanjem ”, rekla je Vuniki.

Generalna direktorka za politička i strateška pitanja pri albanskom Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove, Mimoza Halimi, naglasila je važnost izgradnje dobrosusjedskih odnosa.

„Perspektiva očuvanja dobrosusjedskih odnosa između u region treba da bude podsticaj da se obezbijedi dugoročna stabilnost i napredak u regionu, kao i da se ubrza put integracije u EU“, rekla je Halimi.

Ambasador Slovačke u Tirani, Peter Sipsak, kazao je da posebnu pažnju posvećuju pružanju podrške Zapadnom Balkanu i održavanju redovnog političkog dijaloga sa partnerima.

“Slovačka će nastaviti da pruža snažnu političku podršku aktivnostima i projektima VBF-a”, poručio je Sispak.

Kako je saopšteno, pobjednički projekti predstavljaju širi regionalni poduhvat, sa obzirom na to da će više od 85 organizacija iz organizacija civilnog društva, univerziteta, škola, udruženja za kulturu, umjetnost, sport širom regiona sarađivati tokom faze implementacije projekta.

“Dakle, veliki broj organizacija će se okupiti kako bi podijelili viziju vezanu za aktivnosti regionalne saradnje”, dodaje se u saopštenju.

Prije skoro godinu Sekretarijat VBF-a u Tirani održao je isti događaj sa 18 pobjedničkih projekata iz Prvog poziva, dok ove godine Fond podržava 24 projekta.

“Ovo je još jedan dokaz koji pokazuje da naši akteri cijene VBF kao pouzdanu organizaciju, koju su kreirali region i region”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...