fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrađani do 1. maja imaju vremena da odaberu tarifni paket

Građani do 1. maja imaju vremena da odaberu tarifni paket

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani će do 1. maja moći detaljno da sagledaju i odaberu najpovoljniji tarifni model snabdijevanja električnom energijom, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i dodala da je sve u vezi poskupljenja struje urađeno u skladu sa zakonom.

“Država u ovom trenutku nema pravo, niti smije da utiče na poslovanje bilo kojeg predzeća, ma koliko ona bila vlasnik. Država je jedan od akcionara Elektroprivrede (EPCG) i nema pravo da se miješa u njihove odluke, već je dužna da poštuje zakone”, kazala je Sekulić na konsultativnom saslušanju u Skupštini.

Ona je na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, navela da je sve u vezi cijena struje urađeno u skladu sa zakonom.

Poslanik koalicije Albanci odlučno, Genci Nimanbegu, pitao je da li odlaganje primjene tarifnih paketa do 1. maja znači da ima prostora da se razmotri promjena politike u tom dijelu.

Sekulić je odgovorila da odlaganje daje prostora ukoliko je parlament spreman da mijenja zakone o energetici i o privrednim društvima, koji to propisuju.

“Sve što je urađeno, urađeno je striktno u okvirima zakona. Ovo je primjena direktiva iz oblasti energetike”, tvrdi Sekulić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije