fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlavni grad raspisao konkurs za podršku ženama preduzetnicama

Glavni grad raspisao konkurs za podršku ženama preduzetnicama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad Podgorica raspisao je konkurs za preduzetnice i preduzeća u kojima su žene nosioci poslovanja, koji će biti otvoren do 6. marta.

Konkursom za podršku ženskom preduzetništvu, osmom po redu, predviđena je raspodjela sredstava namijenjenih ženama koje žele da pokrenu ili razvijaju sopstveni biznis.

„Kroz ovaj vid podrške Glavnog grada više od 60 žena dobilo je priliku da razvije ili unaprijedi svoju biznis ideju. Glavni grad je do sada za ove namjene, kroz sedam konkursa, obezbijedio 140 hiljada EUR, dok su ovim konkursom opredijeljena sredstva u iznosu 25 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za biznis planove ne može iznositi više od 25 odsto od ukupnog iznosa predviđenog budžetom Glavnog grada za podršku ženskom preduzetništvu.

„Kompanija, odnosno preduzetnica, može konkurisati za ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači“, dodaje se u saopštenju.

Preduzetnice koje žele da započnu sopstveni biznis i koje planiraju razvoj poslovanja u zapečaćenoj koverti prilažu dokumentaciju koja je detaljno opisana u javnom konkursu koji je objavljen na sajtu Glavnog grada.

Informacije o svim pitanjima u vezi konkursa mogu se dobiti svakog radnog dana na telefon 020 625 718 ili mejl [email protected].

Dobitnica podrške, Mara Vukanić, ispred Galerije Zor, rekla je da joj je podrška Glavnog grada značajno pomogla da održi i unaprijedi svoj biznis, te da će zahvaljujući tome nastaviti da kroz svoj rad čuva crnogorski identitet.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije