fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlavni grad promovisao biznis zonu

Glavni grad promovisao biznis zonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Manifestacija Podgorica Investment Day, koju organizuje Glavni grad, bila je prilika da se predstave biznis zone i investicioni ambijent Podgorice, ali i mogućnosti za ulaganje i privlačenje potencijalnih investitora.

Gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković, kazao je da je, nakon više od godinu krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, vrijeme za inteziviranje ekonomskih procesa, prenosi Mediabiro.

„Imamo 55 hiljada nezaposlenih. To stavlja veliki pritisak na Glavni grad, jer je to glavni generator ekonomskog razvoja u državi i 60 odsto našeg bruto domaćeg proizvoda (BDP) se proizvodi ovdje. Imajući to na umu, pokušavali smo da podržimo lokalne preduzetnike kako bi sačuvali radna mjesta i stvorili preduslove za otvaranje novih”, rekao je Vuković.

On je dodao da će bez novih investicija napori Glavnog grada za očuvanje radnih mjesta biti uzaludni.

„Zbog toga smo se fokusirali na ovaj projekat za koji vjerujem da je najveći razvojni potencijal za Podgoricu i Crnu Goru. Počeli smo da radimo na pripremi za uspostavu biznis zona još prije dvije godine. I onda smo postepeno radili kako bi mobilisali ekonomski potencijal”, rekao je Vuković.

On je dodao da su na korak do implementacije projekta.

Vuković je saopštio da se 5. jula završava procedura prijave i počinje mijenjanje ekonomskog imidža Glavnog grada.

Gradski menadžer Marjan Junčaj kazao je da riječ o javnom pozivu za atraktivne lokacije.

„Nadamo se porastu broja novozaposlenih. Postoji saglasnost sa Vladom da investitori kupe zemljište. Postoji i mogućnost otplate na rate. Ovo su subvencije koje dajemo zainteresovanim investitorima koji bi poslovanje da zasnuju na osam kilometara od centra grada”, neveo je Junčaj.

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...