fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGardašević Slavuljica: U Crnoj Gori oko 39 hiljada turista

Gardašević Slavuljica: U Crnoj Gori oko 39 hiljada turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori, prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO) od prošlog četvrtka, boravi oko 39 hiljada turista, saopštili su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu u tom Vladinom resoru, Aleksandra Gardašević Slavuljica, kazala je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da je rast broja turista evidentiran i u hotelskom i u privatnom smještaju.

“Izraženo je i procentualno povećanje broja turista u odnosu na prošlu i 2019. godinu. Cifre su odlične, namjenski prihodi rastu, evidencija je bolja, što znači da će da se smanjuje i siva zona poslovanja”, kazala je Gardašević Slavuljica.

Prema njenim riječima, kada je u pitanju broj turista po opštinama, Budva dominira.

“Interesantan je trend rasta broja turista u Podgorici, što znači da glavni grad poboljšava svoju ponudu”, dodala je Gardašević Slavuljica.

Struktura gostiju je, kako je navela, interesantna.

“Nama su tradicionalni gosti iz regiona, međutim sve više imamo gostiju sa visokoplatežnih tržišta, Njemce, goste iz Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela, Francuske”, rekla je Gardašević Slavuljica.

Ona je poručila da turizam cvjeta i da nezaustavljivo dominira, jer turistička putovanja više nijesu luksuz, nego stil života.

“Iz tog razloga je za očekivati da na globalnom i svim ostalim nivoima, turizam raste”, zaključila je Gardašević Slavuljica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije