fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFly Montenegro na sajmu u Pekingu

Fly Montenegro na sajmu u Pekingu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turistička agencija Fly Montenegro učestvuje, preko interneta, na Međunarodnom sajmu trgovine uslugama u Pekingu.

Sajam, koji je organizovan na kombinovani način online – offline, počeo je danas i trajaće do srijede.

Novinarka China Media grupe, Yu Xi, kazala je agenciji Mina-business da je učešće na Međunarodnom sajmu trgovine uslugama prijavilo više od 17 hiljada kompanija širom svijeta, a da je Fly Montenegro, kao jedini izlagač iz Crne Gore, uz pomoć organizatora, prije zvaničnog otvaranja sajma, pripremio stranicu koja će imati ulogu „internet štanda“.

„Na taj način će Fly Montenegro, prezentacijama, videozapisima i predstavljanjem na kineskom jeziku, promovisati sebe i crnogorski turizam. Kineski posjetioci koje interesuje njihov sadržaj moći će direktno, korišćenjem platforme, da pozovu predstavnike Fly Montenegra na pregovore ili da preko kontakt podatka komuniciraju sa njima“, objasnila je Yu Xi.

Izvršna direktorica Fly Montenegro Travela, Ana Marojević, kazala je da je ta turistička agencija prisutna na kineskom tržištu i tokom pandemije koronavirusa.

„Prisutni smo na najvažnijim kineskim platformama kao što su WeChat i Weibo, dok od marketinških aktivnosti posebno izdvajamo promociju naših proizvoda i destinacije Crne Gore putem live stream platformi“, rekla je Marojević.

Ona je dodala da su intenzivno radili na promociji i da očekuju da će, kada se stvore uslovi, broj kineskih turista u Crnoj Gori i regionu biti mnogo veći.

Međunarodni sajam trgovine uslugama svake godine se održava u organizaciji kineskog Ministarstva za trgovinu i lokalne vlasti Pekinga.

Sajam se od 2012. održava svake godine, uz podršku Svjetske trgovinske organizacije (WTO), Konferencije Ujedinjenih nacija o trgovini i razvoju (UNCTAD) i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Ovogodišnji sajam će sadržati 190 internet i fizičkih foruma i sjednica za poslovne pregovore, a strani izlagači i gosti će uglavnom prisustvovati kroz internet platforme, kako bi se izbjegli izazovi koje donosi pandemija koronavirusa.

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...