fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 35 prijava

Evidentirano 35 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran u prvoj sedmici ove godine evidentirano je 35 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa, a evidentirane su i pritužbe na nelegalan rad i neprijavljene radnike.

Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju City taksi, pekara Orex i kafana D4 u Podgorici, Bonita 99 i Moja kafanica u Kotoru, Nice Vice, hotel Stara čaršija, restoran Cvijo, cvjećara Iris, Kuća hemije i Pretty Woman u Baru, pekare Seljanovo i Dan i noć u Tivtu, Zip-line u Budvi i auto servis Vuk u Beranama.

Evidentirane su i prijave da se fiskalni računi ne izdaju ni prilikom prodaje slika na šetalištu u Baru, kao i u ugostiteljskom objektu pored pekare Dušan u Podgorici, gdje se, pored toga, konzumiraju duvanski proizvodi.

Građani su se žalili da K Fashion u Budvi ne izdaje fiskalne račune i ne prihvata reklamaciju robe, da neimenovani frizer u Baru i Salon ljepote Per te u Podgorici rade na crno, a da u kafe baru Pile i restoranu Vivaldi u Baru, kao i na gradilištu Otrant stara u Sutomoru, radnici nijesu prijavljeni.

Evidentirane su i prijave da prodavnica mješovite robe Džemo u Baru ne daje godišnje odmore, niti isplaćuje zarade po zakonu, dok firma Plasal u Podgorici radi na crno.

Građani su se žalili da peletara Pelangić u Bijelom Polju kupuje drvnu masu bez papira, porijekla ili doznake, a da se u kafe baru Star u Podgorici i Tri tačke u Bijelom Polju konzumiraju duvanski proizvodi.

Građani su tražili od inspektora da provjere ispravnost proizvoda u mliječnom sektoru pijace Gintaš u Podgorici, ali i razlog zbog kojeg zaposleni napuštaju posao u pekari Don Don u Danilovgradu.

Evidentirane su prijave da se u Otrant staru u Sutomoru organizuju privatne žurke za visoko platežnu klijentelu.

Sve evidentirane prijave su u proceduri.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...