fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirane tri primjedbe

Evidentirane tri primjedbe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane tri primjedbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili da pješački prelaz kod Doma zdravlja Tuzi niko ne poštuje, kao i da su na trotoaru ispred ugostiteljskog objekta Vinarija – Wine shop Signatur u Podgorici postavljeni stolovi koji remete prolaz pješaka.

Evidentirana je i pritužba na preglasnu muziku sa otvorene terase ugostiteljskog objekta u Budvi.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije