fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirana jedna primjedba

Evidentirana jedna primjedba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana jedna primjedba, na osnovu koje nije izrečena novčana kazna.

Jedina evidentirana pritužba ove sedmice odnosila se na puteve u Rožajama.

„Molim policiju, komunalnu i sve koji su zaduženi za saobraćaj u gradu da pokušaju da dovedu u red ulicu Oslobođenja. Građani koji u njoj žive ponašaju se kao da je kolovoz njihova svojina”, navodi se u prijavi.

Podnosilac prijave tvrdi da je jedna traka skoro uvijek zauzeta i da niko ne smije da se buni, jer stanovnici ulice viču i napadaju građane.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije