fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirana 21 pritužba i jedna pohvala

Evidentirana 21 pritužba i jedna pohvala

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana 21 pritužba, bez izrečene novčane kazne, ali i jedna pohvala.

Pohvala se odnosila na lokal Cocco Pazzo u Baru, koji, kako je navedeno, uredno izdaje fiskalne račune i čija usluga je na nivou.

Najveći broj pritužbi i ove sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Građani su se žalili da račune ne izdaju lokal Kao kod kuće, kafe bar Amante i restoran Cvijo u Baru, frizerski salon čije ime nije navedeno, market Kinder i baletska škola Arts Academy u Podgorici, restoran Wolf u Tivtu, kao i kafić Wizard i objekat Turčinović u Nikšiću.

Evidentirane su i pritužbe da radnici u hotelu Grbalj u Budvi nijesu prijavljni, štand za sladoled kafića Meeting point u Podgorici nema istaknute cijene i ne izdaje račune, kao i da je neimenovana podgorička firma potpisala ugovore za nelincencirane mehaničare, bez konkursa i provjere.

Cijene proizvoda na rafovima i na kasi se ne poklapaju u marketima BIS i Tip Top u Podgorici, dok u frizerskom salonu Studio M u Nikšiću radnice rade bez slobodnog dana i bez informacije o visini dnevnice.

Građani su se žalili i na đubrenje zemljišta u okolini Danilovgrada, kanalizacione cijevi zgrade u Ulcinju koje nijesu spojene sa sahtom za atmosfersku kanalizaciju, lažne agente za nekretnine u Baru, kao i da Marina Bar godinama nezakonito naplaćuje parking na prostoru koji je vlasništvo Prekookeanske plovidbe.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije