fbpx
NaslovnicaMINA BusinesseSIM dostupan u Telenoru

eSIM dostupan u Telenoru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Telenoru je od sada dostupna jedna od posljednjih inovacija iz svijeta digitalnih tehnologija, eSIM.

“Tokom posljednjih 30 godina, ako ste željeli da povežete telefon ili bilo koji drugi uređaj sa mobilnom mrežom, bila vam je potrebna fizička SIM kartica. Danas to više nije slučaj”, navodi se u saopštenju.

Iz Telenora je saopšteno da eSIM tehnologija koristi već ugrađeni čip u samom uređaju koji mijenja tradicionalnu SIM karticu i koji se koristi za potvrdu identiteta kod mobilnog operatora.

“Brojni su benefiti i mogućnosti koje nam donosi eSIM tehnologija. eSIM kartice imaju veliku prednost u odnosu na klasične, jer su puno pouzdanije, sigurnije za korištenje i zaštićene od zloupotrebe najmodernijim sigurnosnim mjerama. Takođe, osim što posjeduje sve funkcije klasične SIM kartice, eSIM ne možeš izgubiti”, rekli su iz Telenora.

Zahvaljujući specifičnosti eSIM čipa ta tehnologija se već nalazi i u nizu drugih uređaja za koje je potrebno internet povezivanje, kao što su pametni satovi, mnogi IoT i smart home uređaji, a koriste je i neki proizvođači automobila.

Komercijalni direktor Telenora, Brano Đurović, saopštio je da Telenor kao napredna kompanija uvijek ide u korak sa modernim tehnologijama, te svojim korisnicima nudi najsavremenija rješenja.

foto: Telenor

“Kompanijska strategija vođena je ambicijom da kontinuirano unapređuje korisničko iskustvo. Uvođenje eSIM-a, koji čini sastavni dio modernih mobilnih komunikacija, nudi nove mogućnosti za proces digitalizacije društva i pružanje novih i unaprijeđenih korisničkih iskustava i usluga”, kazao je Đurović.

eSIM je dostupna za pripejd i postpejd korisnike Telenora, uključujući građane i preduzeća.

“Da biste promijenili SIM karticu, potrebno je da posjetite Telenor prodavnicu u kojoj možete zatražiti eSIM i dobiti svoj eSIM profil”, navodi se u saopštenju.

Za više informacija o dostupnosti eSIM-a, korišćenju te tehnologije, tarifama kao i uređajima koji podržavaju eSIM tehnologiju posjetite www.telenor.me.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...