fbpx
NaslovnicaMINA BusinessErste banka nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima

Erste banka nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima

Zagreb, Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konsultantska kuća Selectio iz Hrvatske dodijelila je priznanje Izvrsnost u izazovima Erste banci u Crnoj Gori, na osnovu prilagodljivosti i kvalitetnog odnosa prema zaposlenima u periodu pandemije koronavirusa.

Erste banka je, kako se navodi u saopštenju, prva banka u Crnoj Gori nagrađena priznanjem koje Selectio dodjeljuje od aprila ove godine.

U obrazloženju te konsultantske kuće navodi se da je u Erste banci krizni tim formiran već u februaru, a sve preventivne i zaštitne mjere za zaposlene i klijente banke bile su spremne već i prije prvog zabilježenog slučaja koronavirusa u Crnoj Gori.

„Banka je tako pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenima kojima priroda posla to dozvoljava. Takođe, svi zaposleni su na vrijeme snabdjeveni i svim potrebnim zaštitnim sredstvima, alatima i edukativnim materijalima. Banci je u ovom izazovnom pandemijskom periodu fokus bio na sigurnosti i zajedništvu zaposlenih“, navodi se u obrazloženju.

U obrazloženju se dodaje da u banci nije bilo otpuštanja povezanog s koronavirusom, kao i da su zadržani svi postojeći materijalni i nematerijalni benefiti za zaposlene, dok su isplaćene i dodatne nagrade, posebno zaposlenima u prodajnoj mreži koji zbog prirode posla nijesu imali opciju rada od kuće.

Direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci, Tatjana Keković, kazala je da su u ovoj izazovnoj godini dobili potvrdu da su solidarnost, posvećenost i razumijevanje stubovi nosioci njihove organizacione kulture.

„Ponosni smo na naše koleginice i kolege, koji rade direktno s klijentima u poslovnicama ili u službama podrške, iz službenih prostorija ili od kuće, a koji pružaju maksimalan doprinos kako bi naši klijenti imali nesmetanu i kontinuiranu uslugu“, navela je Keković.

Ona je poručila da će pružanje sigurnog i podsticajnog radnog okruženja, kao i obezbjeđivanje balansa između poslovnih i privatnih obaveza zaposlenih, ostati prioriteti upravljanja ljudskim potencijalom i u narednom periodu.

Iz konsultantske kuće su ocijenili da je Erste banka pokazala da živi svoje vrijednosti i u ovom periodu, stavljanjem naglaska na timski duh i zajedničke ciljeve, ali i brojnim društveno korisnim akcijama koje su provedene u saradnji s klijentima i partnerima.

„Na primjer, obezbijeđene su donacije respiratora, donacija Crvenom krstu, te 3D štampariji, kako bi se napravile ronilačke maske koje su prilagođene kako bi imale zaštitnu funkciju i bile donirane zdravstvenim radnicima”, zaključuje se u obrazloženju priznanja.

Najčitanije