fbpx
NaslovnicaMINA BusinessErste banci certifikat Employer Partner

Erste banci certifikat Employer Partner

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Erste banka je treći put uzastopno nagrađena Employer Partner certifikatom, potvrdivši izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, saopštili su iz kompanije.

Oni su kazali da je Erste banka, zahvaljujući dugogodišnjem ulaganju u razvoj ljudskih resursa, ostvarila izvrsne rezultate u privlačenju i zapošljavanju novih talenata, kao i u razvijanju, inspirisanju, motivisanju i nagrađivanju zaposlenih.

Certifikat Employer Partner je predsjedniku Upravnog odbora Erste banke Aleksi Lukiću i direktorici Službe ljudskih resursa Tatjani Keković uručila voditeljka Employer Partner programa SELECTIO Grupe, Lara Šubić Šuša.

Šubić Šuša je rekla da su u Erste banci, gdje zaposleni imaju mogućnost raznih razvojnih i edukativnih aktivnosti, takve aktivnosti individualno orijentisane, zbog čega prosječno zadovoljstvo zaposlenih po pitanju prilika za razvoj iznosi 90 odsto.

„Ovakvo ulaganje u razvoj zaposlenih izuzetno je važno u doba brzih i čestih promjena koje zahvataju sve poslovne sektore“, rekla je Šubić Šuša.

Erste banka je, da bi zadovoljila sve uslove za postizanje certifikata Employer Partner, morala da prođe detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja ocjenjuje iskustvo zaposlenih u sedam ključnih etapa i 30 tema.

Takva evaluacija sistema upravljanja ljudskim resursima je jedina koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – poslodavca i zaposlenih.

Nezavisni certifikacijski tim je veoma visoko ocijenio prakse Erste banke u oblasti prijema novih zaposlenih i razvoju, kao i u procjeni učinka i njegovanju kulture inovacija i saradnje.

Keković je saopštila da su u banci ponosni jer su, i nakon značajnog pooštravanja kriterijuma za dodjelu certifikata, ponovo i formalno u društvu kompanija iz regiona koje se ističu kao najbolji poslodavci.

„Trudimo se da osiguramo motivišuće i pravedno radno okruženje, u kojem će svaki zaposleni dobiti priliku za razvoj i unapređenje znanja i vještina. Kao finansijska organizacija brinemo o finansijskom zdravlju klijenata, ali i zaposlenih. To radimo kroz različite inicijative među kojima bih izdvojila dvije realizovane tokom prošle godine: nelinearno usklađivanje zarada u cilju smanjenja efekata inflacije na standard zaposlenih, kao i program dodjele besplatnih akcija Erste Grupe zaposlenima“, kazala je Keković.

Ona je navela da im je izvještaj nezavisnog certifikacijskog tima dao dragocjene smjernice i ukazao na oblasti koje će im biti u fokusu u cilju daljeg unapređenja radnog okruženja.

Metodologija certifikata Employer Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnju reviziju je uključeno više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definisani po uzoru na najbolje svjetske prakse u upravljanju ljudskim resursima.

Danas je Employer Partner sproveden u više od 200 organizacija iz preko deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije