fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEPCG nizom odluka olakšala izmirenje obaveza za struju

EPCG nizom odluka olakšala izmirenje obaveza za struju

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je u posljednjem periodu donijela nekoliko odluka koje građanima i privredi treba da olakšaju izmirenje obaveza po osnovu utrošene električne energije, za koje vlada veliko interesovanje, saopštili su iz kompanije.

Oni su podsjetili da svi članovi Zlatnog tima, domaćinstva koja redovno izmiruju svoje obaveze, na ukupnom računu za utrošenu električnu energiju od maja ostvaruju popust od 12,25 odsto.

„U toku je nagradna igra, u okviru koje se 30. juna pravi presjek ulaska u Zlatni tim, pa će sva domaćinstva koja ne budu imala dugovanja, pored učešća u nagradnoj igri, ostvariti i pravo na popust od 12,25 odsto na ukupnom računu i zadržati ga do kraja godine ukoliko budu imali kontinuitet redovnosti plaćanja“, objasnili su iz EPCG.

Oni su dodali da su nagrade hibridni automobil SUV Volvo XC40, kao i 200 umanjenja od 50 EUR i 100 umanjenja od 100 EUR na računima za utrošenu električnu energiju.

Iz EPCG su kazali da se do kraja juna potrošači iz kategorije Ostala potrošnja mogu priključiti akciji Za čist račun 2 i na taj način 30 odsto duga izmirivati u 30 fiksnih mjesečnih rata, bez daljeg obračuna zatezne kamate i isključenja sa mreže, dok poštuju potpisani sporazum.

EPCG je odlučila da do kraja godine odobri i popust od tri odsto na računima potrošača iz kategorije Ostala potrošnja, dok će u istom periodu popust za obrazovne i zdravstvene ustanove, odnosno škole, vrtiće, bolnice i domove zdravlja, biti deset odsto.

EPCG je odlučila i da svim nezaposlenim građanima, penzionerima sa primanjima nižim od 222 EUR i korisnicima socijalnih davanja, omogući plaćanje dugova za električnu energiju na period od tri i pet godina, bez učešća, uz redovno plaćanje tekućeg računa.

„Potrošačima iz tih kategorija, koji su ujedno i vlasnici brojila, tokom juna i jula neće biti obustavljeno napajanje električnom energijom, već će se tokom ova dva mjeseca ostaviti vrijeme da potpišu novi model izmirenja dugovanja. Tako će se korisnicima iz tih kategorija, čija su dugovanja veća od 500 EUR, a manja od hiljadu, omogućiti plaćanje zaostalog duga na 36 mjesečnih rata, bez učešća“, saopštili su iz EPCG.

Oni su naveli da će se onima koji duguju više od hiljadu EUR omogućiti plaćanje do 60 mjesečnih rata, uz obaveznu obnovu ugovora po isteku 23 mjeseca.

Iz EPCG su podsjetili da se na računima za maj, jun i jul na osnovu zaključka Vlade i odluke Odbora direktora kompanije, primjenjuje popust od 40 odsto za sve nezaposlene sa evidencije Zavoda za zapošljavanje i penzionere sa primanjima ispod 222 EUR, ukoliko se brojilo vodi na njih.

Takvih je u maju bilo oko 30 hiljada.

„Svakog mjeseca se korisnicima socijalne i materijalne pomoći obračunava subvencija od 30, 40 ili 50 odsto za račun do 60 EUR, odnosno fiksni iznos popusta od 18 do 24 EUR. Ukoliko neko već ostvaruje tu subvenciju, ne duplira se subvencija po nekog drugom osnovu, dok se grupi koja ostvaruje 30 odsto popusta, a imaju pravo i na 40 odsto, po drugom osnovu obračunava dodatnih 10 odsto“, objasnili su iz EPCG.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...