fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEPCG da ne isključuje struju građanima

EPCG da ne isključuje struju građanima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Liberalna partija (LP) pozvala je Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) da u doba epidemije koronavirusa nastoji da građane ne isključuje sa mreže i onemogućava im, ionako teške, uslove za život.

“Bila je dobra praksa bivšeg rukovodstva da zbog epidemije uvede razne olakšice za građane na ovu, praktično, osnovnu životnu potrebu za mnoge porodice. Međutim, sada se veliki broj građana javlja LP sa pritužbom da se cijelim porodicama gasi struja zbog dugovanja”, navodi se u saopštenju.

U LP smatraju da bi uprava EPCG trebalo da ponudi građanima fleksibilne uslove otplate duga i računa, kako bi bile zadovoljene potrebe preduzeća i građana.

“Građanima koji imaju dug po osnovu neplaćanja električne energije treba omogućiti plaćanje u više rata, bez obaveze učešća, kako je to sada slučaj, jer mnoge porodice nijesu u mogućnosti da isplate toliki iznos učešća odjednom”, kazali su iz LP.

Oni smatraju da EPCG, kao državna firma koja se pohvalila suficitom od čak 100 miliona EUR u posljednje tri godine, mora povesti računa o društveno-odgovornom poslovanju i imati više sluha za potrebe potrošača.

Najčitanije