fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEMSA će pružiti podršku pomorskoj administraciji Crne Gore

EMSA će pružiti podršku pomorskoj administraciji Crne Gore

Podgorica, Lisabon, (MINA-BUSINESS) – Evropska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) pružiće punu podršku i ekspertizu pomorskoj administraciji Crne Gore, koja se odnosi prije svega na pomorsku sigurnost, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

„Podrška se odnosi na obaveze Crne Gore kao države zastave, države luke i obalne države u dijelu izrade tehničkih pravila, zaštitu mora od zagađenja sa pomorskih objekata, implementaciju konvencija IMO-a i QMS sistem, a sve u cilju stvaranja što boljeg zakonodavnog okvira, usklađenog sa evropskim direktivama i međunarodnim standardima“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva, odnosno Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu, sastali su se u Lisabonu sa rukovodiocima EMSA-e, kako bi se razmotrili način i dinamika aktivnosti koje bi se sprovodile kroz zajedničku saradnju, imajući u vidu prije svega značaj dosadašnje saradnje i ekspertize koja je pomorskoj administraciji Crne Gore pružena u vidu obuka, treninga, online konsultacija, izrade studija.

Državni sekretar u Ministasrtvu, Zoran Radunović, generalna direktorica Direktorata Tanja Janović i načelnica Direkcije za pomorsku privredu, Ana Kusovac, sastali su se sa izvršnom direktoricom EMSA-e, Majom Markovčić Kostelac.

„Tokom sastanka razgovaralo se o temama iz oblasti pomorstva za koje je pomorskoj administraciji Crne Gore potrebna pomoć, a koju bi EMSA pružila i sprovela kroz projekat IPA II, finansiran od Evropske unije (EU)“, dodaje se u saopštenju.

Sastanak je, kako su naveli, bio dobra prilika da se u direktnoj komunikaciji predstave aktivnosti koje sprovodi pomorska administracija Crne Gore i u skladu sa tim predlože buduće aktivnosti definsane Programom pristupanja Crne Gore EU i korektivnim mjerama predviđenim kao odgovor na zvještaj tima IMSAS Audita.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije