fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryElez Mihajlović vratila uplaćeni novac

Elez Mihajlović vratila uplaćeni novac

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direktorica kompanije Meljine kompleks Olivera Elez Mihajlović vratila je 19 hiljada EUR, koje su joj uplaćene na račun duga za zarade, zbog čega je predložila otvaranje stečaja u toj kompaniji.

Ostajući i dalje pri istom predlogu na ročištu za ispitivanje razloga za otvaranje stečaja, Elez Mihajlović je kazala da ne prihvata takav način izmirenja duga, jer je nezakonit, piše Pobjeda.

Ona je, imajući u vidu da se taj iznos odnosi na bruto zarade, kazala da ne postoji zakonsko pravo da Poreskoj upravi sama plati poreze i doprinose na platu.

Novac je uplatila kompanija Atlas invest u skladu sa odlukom osnivača Duška Kneževića, koji je, kako je naveo njihov advokat Milovan Milošević, krajnji vlasnik Meljine kompleksa, u čemu se ogleda njegov pravni interes za tu uplatu.

Milošević je dodao da je njegova namjera bila da se na ročištu sa Elez Mihajlović potpišu ugovor o pristupu dugu, koji bi po zakonu trebalo da bude zaključen između Atlas investa i nje, kako bi imala pravni osnov da primi novac.

„Međutim, kako je vratila novac, ponovo je nedvosmisleno pokazala da njena namjera nije da naplati potraživanja, već da Meljine kompleks uvuče u stečaj“, saopštio je Milošević.

On je dodao da je odbijanjem novca Elez Mihajlović kao predlagač pala u docnju, čime otpadaju razlozi za otvaranje stečaja, jer nema dospjelog potraživanja.

Privremeni stečajni upravnik Saša Zejak doveo je u pitanje pravni interes Atlas investa da preuzme dug stečajnog dužnika tražeći od Miloševića dokaze da je Knežević vlasnik Meljine kompleksa.

On je dodao da padanje u docnju u ovom slučaju ne oslobađa Meljine kompleks obaveza za pripadajuće poreze i doprinose na zarade, pa bi se eventualnim otpisivanjem potraživanja predlagača nezakonito otpisala i potraživanja Poreske uprave.

Najčitanije