fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEK pouzdan partner Crnoj Gori u oblasti konkurencije i državne pomoći

EK pouzdan partner Crnoj Gori u oblasti konkurencije i državne pomoći

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Evropska komisija (EK) je pouzdan partner Crnoj Gori u oblasti konkurencije i državne pomoći, saopšteno je iz Agencije za zaštitu konkurencije (AZK).

Predsjednik Savjeta AZK-a, Dragan Damjanović, se u okviru studijske posjete institucijama Evropske unije (EU) sastao sa šefom jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i politiku proširenja, Michaelom Millerom.

Damjanović je upoznao Millera sa vizijom novog menadžmenta AZK-a, kao i sa aktivnostima koje će biti sprovedene na planu ispunjenja završnih mjerila u osmom pregovaračkom poglavlju.

U fokusu razgovora bili su načini jačanja administrativnih kapaciteta, kao i situacija u izazovnim slučajevima čije rješavanje očekuje Agenciju.

„Miller je istakao svoje uvjerenje da će Agencija, u skladu sa evropskim normama i praksom, donijeti predmetne odluke u slučajevima Montenegro Airlinesa, Kombinata aluminijuma (KAP) i auto-puta Bar-Boljare i da EK očekuje odluke u najkraćem mogućem roku“, navodi se u saopštenju.

Miller je kazao da je zadovoljan sa predočenom vizijom razvoja Agencije na planu ostvarivanja njene nezavisne uloge, povećanja transparentnosti sprovedenih procesa i dodatne izgradnje kapaciteta kako bi u potpunosti ispunili svoj mandat.

Damjanović je naveo da vjeruje da će dobra saradnja sa EK biti dodatno unaprijeđena i da će rezultirati mjerljivim rezultatima u procesu EU integracije i u interesu svih crnogorskih građana.

Dogovorena je bliža saradnja u svim izazovnim pitanjima koja se tiču konkurencije i državne pomoći.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije