fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDZU Butterfly Finance ponudilo 401 hiljadu EUR

DZU Butterfly Finance ponudilo 401 hiljadu EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Društvo za upravljanje (DZU) fondom Butterfly finance, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića, ponudilo je 401 hiljadu EUR za preuzimanje upravljanja imovinom otvorenog investicionog fonda (OIF) Atlas Mont, saznaju nezvanično Vijesti iz nekoliko izvora.

Dvije pristigle ponude stečajna uprava Atlas banke otvorila je u ponedeljak, a konkurentska ponuda DZU Quantum investments iznosila je 231 hiljadu EUR.

Quantum investments već tri godine upravlja OIF HLT i kontroliše ga broker Aleksandar Jovović i sa njim povezana lica.

Stečajna uprava Atlas banke kontroliše 59 odsto akcija DZU Atlas Mont, koje je, do sada, upravljalo OIF Atlas Mont.

Zbog toga je stečajna uprava Atlas banke, kojom rukovodi Mirko Radonjić i oglasila taj tender i tražila novog upravljača imovinom istoimenog otvorenog fonda.

Ukupne obaveze DZU Atlas Mont, društva za upravljanje OIF, iznosile su oko 190 hiljada EUR.

Trećina vlasništva Montenegroberze, najvažniji dio portfelja OIF Atlas Mont, prema posljednoj berzanskoj cijeni, vrijedi nešto oko 730 hiljada EUR.

Pored vlasništva u Atlas banci, koja je u stečaju od početka aprila, OIF Atlas Mont u portfelju ima 29,6 odsto akcija firme Montenegroexpress iz Budve, udio u CG broker dileru i manje pakete akcija u još deset firmi.

Montenegroberzu, kao i otvoreni i zatvoreni fond Atlas Mont dugi niz godina kontrolisale su firme iz Atlas grupacije predsjednika Atlas grupe, koji je na na potjernici Interpola, Duška Kneževića.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...