fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: Želimo da pružimo ruku svim našim komšijama

Đurović: Želimo da pružimo ruku svim našim komšijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jedna od intencija nove Vlade je uspostavljanje harmoničnih odnosa sa svim zemljama u regionu, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

„Želimo da vidimo region kao jedinstveno odredište u smislu saradnje, podrške i privredne povezanosti, kao i da se, i u skladu sa tom sinergijom, dalje ekonomski razvijamo“, poručio je Đurović.

Đurović se, kako je saopšteno iz Ministarstva, danas sastao sa ambasadorom Sjeverne Makedonije, Mihajlom Trpkoskim, kojeg je upoznao sa prioritetima u daljem radu tog resora.

Prema riječima Đurovića, Crnu Goru čeka nova ekonomska realnost, rješavanje strukturnih ekonomskih problema i stvaranje povoljne investicione i preduzetničke klime.

„Pored imperativa da život građana učinimo još boljim, a Crnu Goru dijelom evropske porodice, moramo je dodatno učiniti onim što zaslužuje, a to je da bude prepoznata kao sigurna investiciona i turistička destinacija“, rekao je Đurović.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i Sjeverna Makedonija baštine tradicionalno prijateljske odnose, uz intenzivnu podršku i razumijevanje za evropski put Crne Gore i odlučnost da postane prva naredna članica Evropske unije (EU).

Sagovornici su se saglasili da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju Crne Gore sa Sjevernom Makedonijom u svim oblastima, a posebno u ekonomiji i turizmu, kroz organizovanje biznis foruma i unapređenje avio i putne infrastrukture.

Trpkoski je čestitao Đuroviću na mandatu i zahvalio na prijemu.

On je ministru predstavio prioritet Sjeverne Makedonije, a to su evropske integracije i članstvo u EU.

Govoreći o ekonomiji Sjeverne Makedonije, Trpkoski je stavio akcenat na još intenzivniju regionalnu saradnju.

On je iskoristio priliku i uručio pozivnicu Đuroviću za učestvovanje na Prespa Forum dijalogu u Ohridu.

„Ovaj Forum je mjesto na kojem se tradicionalno razmjenjuju mišljenja i iskustva o stanju u ekonomiji, kako u regionu, tako i u Evropi. Drago mi je što dijelimo mišljenje da naša saradnja može i treba da bude intenzivnija, kao i to da su investitori iz Sjeverne Makedonije dobrodošli u Crnu Goru, ali i obratno“, zaključio je Trpkoski.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije