fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: Turisti iz Srbije dobrodošli u Crnu Goru

Đurović: Turisti iz Srbije dobrodošli u Crnu Goru

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Turisti iz Srbije dobrodošli su i ove sezone u Crnu Goru, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

On se danas sastao sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Tatjanom Matić, sa kojom je razgovarao o mogućnostima unaprijeđenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

„Cilj ove posete je da pošaljemo poruku da naši odnosi treba da se podignu na viši nivo. Pored toga što želimo da osvajamo nova tržišta i da njegujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan u broju turista. Zbog toga sam danas ovdje, cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine, i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima. Poručujem svim građanima i građankama Srbije da su dobrodošli i ove sezone u Crnu Goru”, poručio je Đurović.

Matić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazala da je crnogorsko tržište prioritetno emitivno turističko tržište za Srbiju i da su se turisti iz Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mjestu prema broju dolazaka u Srbiju.

Đurović i Matić su izrazili uvjerenje da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.

Tokom sastanka razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i Inicijativi Otvoreni Balkan.

Đurović kazao je da Vlada želi da obezbijedi građanima sigurnost u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu crnogorski uvoznici i trgovački lanci znati koje su to količine osnovnih životnih namirnica na koje mogu da računaju.

Govoreći o Inicijativi Otvoreni Balkan, Đurović je podsjetio je da će premijer Dritan Abazović prisustvovati Samitu u Ohridu.

“To je jedna velika šansa da se on lično uvjeri koji su to benefiti koje sa sobom donosi Otvoreni Balkan i procijeni da li Crne Gora treba da bude dio toga projekta ili ne. U svakom slučaju, vrijeme je pred nama i vjerujem da je to jedan u nizu oblika saradnje koji će podići odnose naše dvije zemlje na viši nivo”, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije