fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurašković: Hitno formirati Garantni fond Prijestonice

Đurašković: Hitno formirati Garantni fond Prijestonice

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Prijestonicu Cetinje da hitno inicira formiranje Garantnog fonda, koji bi se u narednom periodu prioritetno bavio zapošljavanjem građana tog grada, kroz otvaranje novih radnih mjesta na bazi realnih i održivih biznis projekata.

Šef kluba odbornika SDP-a u Skupštini Prijestonice, Nikola Đjurašković, kazao je da formiranje Garantnog fonda posebno dobija na značaju u uslovima korona krize i teškom socio-ekonomskom situacijom.

“Garantni fond Prijestonice mora biti oslonac svima koji žele da pokrenu i unaprijede biznis. Uvjereni smo da se uz partnerstvo Prijestonice, privrednog, NVO sektora i svih zainteresovanih, ali i uz transparentno trošenje novca iz budžeta, stvaraju uslovi za finansiranje novih radnih mjesta i privlačenje investicija”, naveo je Đurašković u saopštenju.

Garantni fond bi, kako je objasnio, podržavao nove biznis ideje, ali i bio podrška unapređenju poslovanja postojećih mikro, malih i srednjih preduzeća.

Posebno bi se bavio obezbjeđivanjem kolaterala za dobre biznis ideje građana Cetinja za potrebe apliciranja kod Investiciono-razvojnog fonda (IRF) i drugih finansijskih institucija.

“Poseban program podrške odnosio bi se na mlade visokoškolce, osobe sa invaliditetom i majke sa troje i više djece. Puno utemeljenje za formiranje Garantnog fonda ima u Zakonu o Prijestonici čiji je osnovni smisao otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Đurašković.

Ukoliko lokalna uprava ne prihvati tu inicijativu, SDP će inicirati donošenje skupštinske odluke o formiranju Garantnog fonda Prijestonice.

Najčitanije