fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDuplo negativno mišljenje DRI predstavlja i svojevrsnu optužnicu

Duplo negativno mišljenje DRI predstavlja i svojevrsnu optužnicu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Duplo negativno mišljenje Državne revizorske institucije (DRI) na Predlog zakona o završnom računu budžeta za prošlu godinu, predstavlja svojevrsnu optužnicu, koja će u bliskoj budućnosti efektuirati formiranjem predmeta u tužilaštvu, ocijenio je član Predsjedništva Socijaldemokratske patije (SDP), Petar Odžić.

On je kazao da duplo negativno mišljenje od institucije kakva je DRI, ne znači samo da završni račun nije u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima, već predstavlja i svojevrsnu optužnicu.

“Samo neznalice iz ove oblasti, ili politički manipulanti, mogu reći da DRI donosi politički obojene izvještaje. Da napomenemo, isti oni su se pozivali na izvještaje DRI kada su negativna mišljenja dobijale lokalne samouprave i preduzeća na čijem čelu su predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), međutim sada, kada su ista ta mišljenja dobili oni, instituciju i ljude u njoj nazivaju političkim pijunima i sljedbenicima pogrešnih politika”, naveo je Odžić u saopštenju.

On je podsjetio da su sve afere u Budvi istražene poslije negativnog mišljenja DRI.

Odžić je naveo da je tolika doza populizma u javnim finansijama, kupovina javnosti parama poreskih obveznika, uz nepoštovanje osnovnih načela budžetiranja, morala eskalirati u ovakvo nešto.

“Laicima iznenađenje, a ljudima iz struke logičan slijed događaja, doveo je do toga da se u naredne dvije i po godine moramo zadužiti preko dvije milijarde, po trenutnim prognozama i proračunima, dok je upumpavanje novca iz zaduženja puno više uticalo na skok cijena i inflacije, nego na povećanje životnog standarda i realne potrošnje”, rekao je Odžić.

On je dodao da je ljudski griješiti i priznati greške, kako se u budućnosti ne bi ponavljale.

“Ono što nije ljudski, posle sopstvenih grešaka i evidentnih kršenja zakonskih normi, je kriviti državne institucije koje jesu i biće politički neutralne”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...