fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐukanović čestitao Dan opštine Bar

Đukanović čestitao Dan opštine Bar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odgovornim odnosom na državnom i lokalnom nivou i mudrim izborom renomiranih investitora obezbijediće se dalji održivi razvoj Bara, čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom snaženju Crne Gore, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović je, kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, čestitao 24. novembar – Dan opštine Bar, predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Dušanu Raičeviću i Mileni Božović, odbornicima i svim građanima uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Kako je naveo, zahvaljujući domaćinskom odnosu lokalne uprave u Baru, koja u kontinuitetu na kvalietan način sprovodi politike razvoja opštine, valorizuju se njegove ogromne komparativne prednosti kao primorskog i lučkog centra, saobraćajnog čvorišta regionalnog i šireg značaja, rastuće turističke destinacije sa zaleđem do Skadarskog jezera.

Prema riječima Đukanovića, rezultat takvog rada je i značajno investiciono interesovanje za buduće projekte u opštini Bar.

„Odgovornim odnosom na državnom i lokalnom nivou i mudrim izborom renomiranih investitora, obezbijediće se dalji održivi razvoj Bara, čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom snaženju Crne Gore“, navodi se u čestitki.

Đukanović je rekao da je sinergija ostvarenja dinamičnog napretka i očuvanja vrijednosti multikulturalnog i multikonfesionalnog društva, na primjeru Bara, putokaz za sve one koji Crnu Goru danas, nažalost, ne vide kroz vizuru moderne građanske države.

On je kazao da je Bar oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore i njenog milenijumskog opstajanja.

„Nasljeđe Tuđemila, duboko utkano u crnogorsku nezavisnost, doprinos barskih rodoljuba oslobodilačkoj borbi i antifašizmu,koji ovim praznikom obilježavamo, kao i viševjekovna tradicija suživota i tolerancije, temelj su evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države“, kaže se u čestitiki.

Đukanović je naveo da je uvjeren da će Bar i nadalje doprinositi ukupnom društvenom napretku i razvoju Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...