fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDPS: Odluka Privrednog suda očekivana

DPS: Odluka Privrednog suda očekivana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odluka Privrednog suda o otkazivanju sjednice Skupštine akcionara Elektroprivrede, koju je zakazala samo Vlada, očekivana je i predstavlja jedini mogući institucionalni odgovor na pokušaj bezobzirnog pravnog nasilja u režiji resornog ministra Mladena Bojanića, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz DPS-a su rekli da su, nakon što su u javnosti Bojanić, koji je ministar kapitalnih investicija, i „specijalci“ više puta demantovali sami sebe, krenuli u novu ofanzivu, uništavanja crnogorske Elektroprivrede.

„Svjesni činjenice da je manir ove Vlade da krši Ustav i zakone, u više navrata smo pokušali da im objasnimo da je to što čine nezakonito. Ali zalud“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Privredni sud prihvatio je predlog Odbora direktora EPCG i zabranio održavanje Skupštine akcionara te kompanije koju je Vlada, kao većinski akcionar, zakazala za 25. februar. Bojanić je ocijenio da je takvom odlukom Privredni sud pokazao privrženost DPS-u i da je u pitanju polotički motivisano rješenje.

U DPS-u su kazali da je jedino racionalno objašnjenje upornog insistiranja na zakonu jačeg da su ministar i „specijalci“ podlegli političkom pritisku konstituenata vlasti.

„Svjesno su prekršili zakon da bi vladajućem režimu učinili nove nezakonite ustupke na lokalnom nivou, pred izbore u Nikśiću“, dodaje se u saopštenju.

U DPS-u smatraju da je nezakonito postupanje, koje je utvrdio sud, pa još u vrijeme predizborne kampanje, dostojanstvenom ministru u vladi zemlje članice NATO-a razlog da podnese ostavku.

„No, Bojanić ostaje privržen maniru lošeg đaka, kojem su profesori krivi za sve loše ocjene. Umjesto da se suoči sa svojim neznanjem, pa rješenje potraži u knjigama, Mladen bi da mijenja predsjednike sudova. Veliki zalogaj za nekoga ko ni Skupštinu akcionara ne umije da zakaže“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...