fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDostavljeno osam prigovora

Dostavljeno osam prigovora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U proteklih 30 dana osam potrošača je podnijelo prigovor i tražilo odštetu zbog prekida u napajanju električnom energijom i odstupanja napona, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

„Do sada je podneseno osam prigovora, koji su se odnosili na prekide u napajanju, dostavljanje odgovora na prigovor o naponu i otklanjanju odstupanja napona“, rekli su Pobjedi predstavnici EPCG.

Oni su objasnili da su se prigovori odnosili na Crnogorski elektrodistributivni sistem (CGES) i da su u toku postupci za njihovo rješavanje. Iz kompanije su dodali i da su prigovori stigli iz Podgorice i Bijelog Polja.

Primjena finansijskih kompenzacija u slučajevima neispunjavanja minimum kvaliteta snabdijevanja električnom energijom utvrđenih Pravilima o minimumu kvaliteta isporuke i snabdijevanja električnom energijom počela je 8. avgusta.

Za neispunjavanje minimuma kvaliteta propisanog pravilima predviđena je odšteta od 20 EUR za kupce koji su priključeni na distributivni sistem, pretežno domaćinstva, odnosno 200 EUR za one koji su priključeni na prenosni sistem.

Iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE) ranije su saopštili da predmet prigovora kupaca mogu biti svi događaji koji nastanu od 8. avgusta i to u roku od 30 dana od momenta koji je za posljedicu imao eventualno neispunjavanje minimuma kvaliteta.

Iz RAE su naveli da potrošač podnosi prigovor snabdjevaču sa kojim ima zaključen ugovor o snabdijevanju, odnosno EPCG, ako kupac nije promijenio snabdjevača. Pravo na finansijsku kompenzaciju imaju kupci električne energije koji su zaključili ugovor o snabdijevanju i podnosioci zahtjeva za izdavanje saglasnosti za priključenje na distributivni sistem električne energije.

Najčitanije