fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDostaviti predloge projekata za Program razvoja za narednu godinu

Dostaviti predloge projekata za Program razvoja za narednu godinu

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje pozvala je zainteresovane da dostave predloge projekata koji se mogu naći u Programu razvoja tog grada za narednu godinu.

„Predloge projekata potrebno je dostaviti najkasnije do 25. maja, u cilju pripreme nacrta Programa razvoja Prijestonice“, navodi se u saopštenju.

Zakonom o Prijestonici predviđeno je da se za potrebe njenog razvoja u budžetu Crne Gore obezbjeđuju sredstva u visini od 0,6 odsto projektovane vrijednosti tekućeg budžeta.

„Njima se mogu finansirati projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni, infrastrukturni, projekti na očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali od značaja za razvoj Prijestonice“, navodi se u saopštenju.

Zakonom o Prijestonici predviđena je obaveza gradonačelnika da najkasnije do 1. oktobra dostavi Senatu predlog godišnjeg Programa za narednu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, a nakon sprovedene javne rasprave.

Senat usvaja godišnji Program najkasnije do 1. novembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije