fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDonošenje planske dokumentacije među prioritetima

Donošenje planske dokumentacije među prioritetima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kabinet premijera u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma obezbijediće neophodnu podršku u donošenju planske dokumentacije, kao osnova za realizacju razvojnih projekta na sjeveru, zaključeno je na sastanku sa predstavnicima opština sjevernog regiona i Uprave javnih radova.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je na sastanku, organizovanom u Kabinetu premijera Duška Markovića, ocijenjeno da je stavljanje u fokus blagovremenog donošenja planske dokumentacije kao uslova za uspješno sprovođenje razvojnih politika, potvrda da izvršna vlast razumije potrebe gradova i lokalnih zajednica sa sjevera.

Na sastanku je konstatovano i da nikada nije bilo više sredstava za infrastrukturni razvoj sjevera i zemlje u cjelini, zbog čega je potrebno da i opštine daju doprinos relizaciji Vladinih razvojnih politika.

“Uz našu podršku, opštine koje se suočavaju sa izazovima donošenja planova u narednom periodu uklopiće planska dokumenta u važeći normativni okvir”, poručili su iz Kabineta premijera.

Kabinet će, kako je objašnjeno, neposredno nadgledati proces usaglašavanja nedostajuće planske dokumentacije sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Na sastanku je ocijenjeno i da nedostatak planske dokumentacije ne smije biti ograničenje za razvoj sjevera.

Sastanku su prisustvovali predsjednici ili predstavnici opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak, kao i direktor Uprave javnih radova.

Najčitanije