fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDogovorena intenzivna ekonomska saradnja Podgorice i Ankare

Dogovorena intenzivna ekonomska saradnja Podgorice i Ankare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorica i Ankara imaju sve uslove da u narednom periodu ostvare uspješnu i kvalitetnu saradnju, posebno u oblastima građevinarstva, turizma i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića sa rukovodstvom Privredne komore glavnog grada Turske.

Vuković je kazao da su u posljednje vrijeme u Crnoj Gori prisutne velike turske kompanije, ali i preko hiljadu malih i srednjih preduzeća, od čega trećina upravo u Glavnom gradu.

“Naš cilj je da, s jedne strane, privučemo još turskih investitora, a s druge strane, da našim kompanijama koje su izvozno orjentisane otvorimo veći prostor za djelovanje. Veoma smo zainteresovani da kompanije poput Kombinata aluminijuma jedan dio svog asortimana plasiraju i na tursko tržište, jer povećanje izvoza uvijek je osnova za otvaranje novih radnih mjesta”, ocijenio je Vuković.

On je, kako je saopšteno iz PG Biroa, sagovornika upoznao sa tim da Glavni grad u cilju privlačenja što većeg broja investitora ulaže u ozbiljne infrastrukturne projekte poput izgradnje saobraćajnog prstena oko Podgorice vrijednog više desetina miliona EUR, što je šansa i za građevinske kompanije iz Turske.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije