fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodjeljuju podršku za direktna plaćanja u biljnoj proizvodnji

Dodjeljuju podršku za direktna plaćanja u biljnoj proizvodnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je sve zainteresovane da se do 16. juna prijave na javni poziv za dodjelu podrške za direktna plaćanja u biljnoj proizvodnji za ovu godinu.

Kroz javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu ostvariti podršku u biljnoj proizvodnji kroz direktna plaćanja po hektaru za zasade pod maslinama, vinovom lozom, voćnjacima i oranicama.

Visina podrške iznosi do 250 EUR po hektaru prihvatljive površine za sve obradive površine osim za proizvodnju žitarica, gdje je iznos subvencija do 500 EUR po hektaru, i za proizvodnju kasnog merkantilnog krompira do 400 EUR po hektaru.

Subvencionisanje proizvodnje kasnog merkatnilnog krompira u iznosu do 400 EUR po hektaru obuhvatiće proizvođače te kulture u Rožajama, Petnjici, Beranama, Andrijevici, Bijelom Polju, Gusinju, Plavu, Mojkovcu, Kolašinu, Pljevljima, Žabljaku, Šavniku, Plužinama i Nikšiću.

Korisnici mlađi od 40 godina ostvaruju pravo na dodatno plaćanje u iznosu do deset EUR po hektaru obradive površine.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kao i kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, nalaze se na internet stranici Ministarstva.

Informacije se mogu dobiti i u prostorijama direkcija za savjetodavne poslove u oblasti biljne proizvodnje i za poljoprivredne registre i regionalnu koordinaciju.

Rok za dostavljanje zahtjeva je do 16. juna. Zahtjev za podršku se može podnijeti najkasnije do 15. jula, što je rok za zakašnjele zahtjeve, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...