fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljene nagrade u oblasti turizma

Dodijeljene nagrade u oblasti turizma

Budva, (MINA-BUSINESS) – Istoričar, filozof, publicist, hroničar budvanskih dešavanja i autor knjiga koje govore o razvoju turizma na teritoriji opštine Budva, Miroslav Luketić, dobitnik je nagrade za životno djelo u oblasti turizma, koju je, početkom ove godine, ustanovila Turistička organizacija Budve (TOB).

Statuu, koja je autorsko djelo budvanske dizajnerke Sandre Đurbuzović i umjetničku sliku slikarke Mime Mitrović, dobitniku nagrade su uručili direktorka TO Budva, Maja Liješević i predsjednik Opštine Budva, Marko Carević.

Povodom dodjele nagrada najboljima u turizmu Budve za prošlu godinu u srijedu je organizovana i specijalna emisija, koja je uživo emitovana na programu RTV Budva, u kojoj je, pored Liješević, gostovala i sekretarka za privredu u Opštini Budva i članica žirija, Slavica Maslova, u čijem sastavu su bila i dva predstavnika Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) i predstavnik Udruženja ugostitelja Budve.

Nagrade su uživo dodijeljene i Danici Kažanegra Gregović, suvlasnici najbolje turističke agencije za prošlu godinu – Gulliver Montenegro i urednici emisije Mediterraneo, Dušanki Bašić, koja je proglašena najuticajnijom na turizam u oblasti medija.

Za prošlu godinu, koja predstavlja jednu od najuspješnijih u istoriji budvanskog i crnogorskog turizma stručni žiri je, na osnovu nominacija pojedinaca i kolektiva, dodijelio 27 nagrada u 26 kategorija, dok u sedam kategorija nije bilo nominovanih.

Liješević je kazala da je najvažnije prepoznati sve subjekte koji svojim znanjem, profesionalizmom i zalaganjem čine Budvu boljom i kvalitetnijom turističkom destinacijom, ali prepoznati i ideje koje je mogu učiniti modernijom, inovativnijom.

“Nagrada je nakon toga samo potvrda koja treba da predstavlja podstrek za još bolje rezultate. Ponosni smo što u Budvi imamo izuzetno kvalitetne turističke, kulturne, sportske, medijske sadržaje, obrazovne potencijale, profesionalne kadrove i sve ostalo što će, sigurni smo, doprinjeti da ovaj događaj punim sjajem zaživi narednih godina”, navela je Liješević.

Ona je, čestitajući svima predstojeće novogodišnje i božićne praznike najavila i da je TO Budva opredijelila deset hiljada EUR donacije Kovid ambulanti u Budvi i Crvenom krstu za najugroženije porodice sa teritorije opštine.

Turističko naselje (TN) Slovenska plaža je dobitnik nagrade za najuspješniji hotel u kategoriji turističko naselje, dok je u kategoriji garni hotel nagradu dobio hotel Fineso.

Najuspješniji hostel je Freedom u Starom gradu, a najuspješniji objekat u privatnom smještaju Luxury Villas Lapčići. Najuspješniji kamp je Maslina u Buljarici, a restoran – konoba More u Pržnu.

Plažni bar Astoria je dobitnik nagrade za najuspješniji plažni bar, a noćni klub Perla je osvojio nagradu u toj kategoriji. Igre malih zemalja su najbolji sportski događaj u oblasti turizma, najbolja zabavna manifestacija je Sea Dance festival, a najbolji kulturni događaj u prošloj godini je festival Grad teatar.

Najbolje taksi udruženje je Hello taksi, a najbolja plaža – Poseidon na Jazu. Za najbolju menadžerku je izabrana zamjenica direktora Slovenske plaže, Biserka Pejanović, najbolji konobar je Marjan Simoni, a kuvar Bogdan Krsmanović.

Nagrađeni su i najbolji učenici stručnih smjerova – Nina Marković, Anastasija Jović i Nikola Konatar, kao i najbolja studentkinja Fakulteta za biznis i turizam u Budvi Ana Krivokapić. Najbolji vatrogasac je Dragan Čupić, a najbolja komunalna inspektorka Vesna Matović.

Muja Labjanaj je dobitnik nagrade za najboljeg komunalnog radnika. Projekat koji je najviše uticao na unapređenje turističke ponude i vizuelnog identiteta grada je, prema odluci žirija – projekat solarnih klupa, Sekretarijata za stambeno-komunalne djelatnosti.

U skladu sa epidemiološkim mjerama, dobitnicima su nagrade prethodno uručene.

Najčitanije