fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljene godišnje nagrade CBCG

Dodijeljene godišnje nagrade CBCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) je povodom Dana vrhovne monetarne institucije, 11. aprila, dodijelila godišnje nagrade za ovu godinu iz oblasti bankarstva, monetarne politike i teorije.

Odlukom Komisije, koju su činili činili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti Centralne banke, nagrada za najbolji diplomski rad dodijeljena je Adrijani Orbović za rad pod nazivom Tržišni rizici u bankarskom sektoru.

U kategoriji najbolji master/magistarski rad, nagradu su ravnopravno podijelile Tanja Mirotić za rad Makroekonomski model Filipsove krive – studija slučaja Crna Gora i Vjera Vučković za rad Analiza modela islamskog bankarstva u regionu MENA, dok nagrada za najbolji doktorski rad ove godine nije dodijeljena.

Dobitnicima je nagrade uručila predsjednica Komisije za dodjelu Godišnje nagrade, viceguvernerka CBCG Zorica Kalezić.

„Čitajući i analizirajući radove, iz godine u godinu primjećujemo korišćenje sve naprednije literature, upotrebu empirijskih modela i njihovu provjeru, kao i napredne načine testiranja hipoteza. Imajući u vidu da je znanje osnovni stub razvoja svakog društva, CBCG nastavlja svoju misiju ulaganja u razvoj naučne misli u Crnoj Gori“, kazala je Kalezić.

Godišnja nagrada CBCG ustanovljena je 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od dvije hiljade EUR za najbolji diplomski/specijalistički, tri hiljade EUR za najbolji master/magistarski i četiri hiljade EUR za najbolji doktorski rad.

Od ustanovljenja 2007, Godišnju nagradu Centralne banke dobilo je 49 diplomaca, magistara i doktora nauka.

Povodom Dana CBCG u Muzeju novca na Cetinju održano je predavanje na temu Uloga i funkcija CBCG za učenike prijestoničke Gimnazije.

Obilježavanje Dana CBCG biće tradicionalno završeno akcijom dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih Centralne banke.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije