fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljena sredstva za podršku ženskom preduzetništvu

Dodijeljena sredstva za podršku ženskom preduzetništvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu dodijelila je danas vaučere za podršku 12 preduzetnica sa teritorije Glavnog grada.

Predsjednica Komisije i zamjenica gradonačelnika, Slađana Vujačić, kazala je da su svjesni da nije lako biti preduzetnica, ali nesumnjivo to otvara mogućnost da ljudi sami donose odluke od krucijalne važnosti, u kontinuitetu ulažu u sebe i svoje znanje, razvijaju svoju ideju, suočavaju se sa brojnim izazovima i uspješno pronalaze rješenja.

“Uprava Glavnog grada pokazuje da je danas uz vas, uprkos teškim vremenima u kojima se nalazimo, a bićemo tu za vas i ubuduće. Od vas tražimo samo da radite na sebi kako bi svakoga dana bile bolje i kako bi vaša kompanija bila sigurnija i stabilnija“, rekla je Vujačić.

Ona je navela da Glavni grad na razvoj ženskog preduzetništva gleda kao na siguran put ka sticanju ekonomske sigurnosti i nezavisnosti žene, ali i jednom od načina rješavanja problema nezaposlenosti.

„Žensko preduzetništvo doprinosi i boljem pozicioniranju žene u društvu, ali i doprinosi većoj raznovrsnosti koja je potrebna za upravljanje inovacijama. Organizacione sposobnosti, snalažljivost i istrajnost su vrline koje krase svaku ženu i istovremeno recept za uspjeh posla koji svaka od njih vodi“, navela je Vujačić.

Budžetom Glavnog grada za ovu godinu opredijeljena su sredstva za podršku ženskom preduzetništvu u iznosu 20 hiljada EUR.

Dobitnice sredstava po javnom konkursu za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu su Neda Jovanović za biznis plan Kreativna zona grada, Jasna Banjević za Ljetnjikovci za konzumiranje čaja i patišpanja, Tamara Pelević za izradu unikatnih predmeta od kože, Nataša Gojković za Podgorica Souvenir Store, Tatjana Sekulović za dizajn i proizvodnju unikatnog nakita, kao i Brankica Gazivoda za biznis plan Čokolatisima.

Sredstva su dobile i Marina Đurković za biznis plan grančarska radionica, Tanja Bulatović za biznis plan knjigovodstvena agencija, Milena Bajčeta za foto opremu, Milena Brnović za rent a car, Nataša Prelević za prodaju garderobe i školskog pribora i Ljubica Vuković za proizvodnju prirodnih proizvoda.

Najčitanije