fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljena priznanja u okviru projekta 100 najvećih

Dodijeljena priznanja u okviru projekta 100 najvećih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izuzetni uvijek idu naprijed zahvaljujući posvećenom radu i postignutim rezultatima, saopštila je direktorica projekta 100 najvećih u Crnoj Gori, Ljiljana Burzan Nikolić i dodala da se već pet godina ti uspjesi proslavljaju i promovišu na pravi način.

Ona je na svečanosti povodom dodjele priznanja u okviru projekta 100 najvećih u Crnoj Gori, kroz koji su sumirani rezultati rangiranja najuspješnijih crnogorskih preduzeća u 25 kategorija, kazala da se zdravo raste samo na temeljima odnosa uzajamnog uvažavanja unutra i spolja.

Burzan Nikolić je dodala da je projekat održan i u vremenima kada to nije bilo jednostavno, jer kontinuitet je važan, prenosi PR Centar.

“Važna je i podrška onih koji su bili sa nama ovih pet godina, vjerujući da je ono što radimo, a iznad svega, način na koji radimo, vrijedan i postojanja i podrške. Živimo prvu godinu djelimičnog oporavka od krize izazvane pandemijom. Vidamo rane, pravimo male i velike planove. Uprkos brojnim izazovima s kojima se suočavamo, ali i onima koje nastaju usljed nove krize koja nas direktno dotiče, idemo naprijed. Živjeti za naprijed je cijeli jedan koncept”, poručila je Burzan Nikolić.

A živjeti za naprijed umiju, kako je dodala, samo izuzetni, zahvaljujući svom radu i postignutim rezultatima.

„Izuzuetno je i naše zadovoljstvo da već pet godina uspjehe izuzetnih bilježimo, proslavljamo i promovišemo na pravi način. Vjerujem u snagu dobrih poruka. Vjerujem u moć ispravnih postupaka. Vjerujem da rastemo u bolje. Vjerujem u naprijed”, poručila je Burzan Nikolić.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, je u video poruci pozdravio sve privrednike, poručujući da je siguran da će im to što su dio ekipe 100 najvećih biti motiv da u narednom periodu budu još bolji i uspješniji i da će doprinijeti razvoju crnogorske ekonomije.

“Što se tiče BI Consultinga i publikacije, to je jedna od najboljih stvari koja se desila crnogorskoj ekonomiji i privredi, promociji privrede Crne Gore i uspješnih privrednika”, poručio je Đurović.

Izvršna direktorica M:tela, Tatjana Mandić, u ime ekskluzivnog partnera projekta, rekla je da ta kompanija drugu godinu za redom dobija priznanje kao prva po ostvarenim prihodima u oblasti telekomunikacija i da je čast biti u društvu najvećih.

“Kao iza svakoga velikog uspjeha, i iza našeg stoji veliki rad i upornost. Važno je da okupite dobar tim, da svi zajedno vjerujete u uspjeh i imate želju da ostvarite definisane ciljeve. Naš uspjeh leži u dobro postavljenoj, dobro vođenoj strategiji, kao i timskom, posvećenom i profesionalnom radu preko 500 zaposlenih. Na tome sam im svima jako zahvalna”, poručila je Mandić.

Ona je navela da je M:tel prošlu godinu završio sa najvećim brojem korisnika kako mobilne telefonije, tako i kablovske televizije.

“Kompanija M:tel od samog početka svojim odnosnom prema zajednici pokazuje zašto je slogan Imate prijatelje ono po čemu nas građani prepoznaju i da je društveno odgovorno poslovanje jedno od strateških opredjeljenja”, kazala je Mandić.

Prema njenim riječima, ta kompanija pruža punu podršku Crnoj Gori na putu digitalne transformacije.

Priznanje u konkurenciji mikro preduzeća po broju zaposlenih dobio je Asp Montenegro iz Podgorice, po prihodima Unitruc–Export iz Pljevalja, a po dobiti Roto-Term, takođe iz tog grada.

U konkurenciji malih preduzeća, na prvom mjestu po broju zaposlenih je Guardian World iz Podgorice, po prihodima podgoričko preduzeće Carlsberg Montenegro, a po ostvarenoj neto dobiti Hemosan iz Bara. Kada je riječ o srednjim preduzećima, po broju zaposlenih na prvom mjestu je Čistoća, po dobiti Zetagradnja, a po prihodu Coinis.

Među velikim preduzećima, prvi po broju zaposlenih je Voli Trade iz Podgorice, a najveće prihode i dobit ostvarila je Elektroprivreda.

Po djelatnostima, kako je kazao Nikolić, na prvom mjestu u trgovini i ove godine je kompanija Voli Trade, u hotelijerstvu Hotels Group Montenegro Stars Budva, a u upravljanje nekretninama Delta M CG.

U djelatnosti revizije i računovodstva na prvom mjestu je podgorički Pricewaterhousecoopers, u građevini Bemax, u hrani i piću Meso-promet, u ostaloj proizvodnji i preradi Rudnik uglja, u telekomunikacijama M:tel, u IT djelatnosti Comtrade Distribution, u trgovini naftom i derivatima Jugopetrol, u farmaciji Glosarij, a u djelatnosti medicinskih usluga Codra.

Priznanje za najveću rastuću kompaniju dobio je Glosarij.

Nagrade su uručili Mandić, predsjednica Privredne komore (PKCG) Nina Drakić, predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Velizar Kaluđerović, sekretar Uniqa osiguranja Milivoje Popović i osnivač BI Consultinga Ratko Nikolić.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije