fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljena priznanja 100 najvećih u Crnoj Gori

Dodijeljena priznanja 100 najvećih u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA- BUSINESS) – Priznanja 100 najvećih u Crnoj Gori dodijeljena su dobitnicima, u okviru projekta koji analizira poslovanje preduzeća na teritoriji Crne Gore.

Dobitnici tih prestižnih priznanja proglašeni su u maju, a podaci o svim rangiranim preduzećima objavljeni su u ovogodišnjem izdanju Poslovnih novina – 100 najvećih u Crnoj Gori, prenosi PR centar.

Pandemija Covid-19 spriječila je planirano okupljanje najuspješnijih preduzeća na kome je trebalo da budu uručena ovogodišnja priznanja 100 najvećih u Crnoj Gori, kako je učinjeno u prethodne dvije godine.

Direktorica projekta 100 najvećih u Crnoj Gori, Ljiljana Burzan Nikolić, kazala je da je očekivano, pandemija Covid-19 uticala i na realizaciju tog projekta i navela ih da nađu nova rješenja u skladu sa uslovima na koje i mogu i ne mogu uticati.

“S obzirom na činjenicu da je svečanoj dodjeli priznanja 100 najvećih u Crnoj Gori trebalo da prisustvuje oko 300 ljudi, nakon prvobitnog odlaganja iz maja za oktobar, ipak nije bilo moguće okupiti toliko zvanica, a istovremeno uvažiti mjere koje propisuju struka i nauka u cilju zaštite od novog koronavirusa“, rekla je Burzan Nikolić.

Ona je objasnila da im je taj nemili ‘opoziv’, otvorio nova vrata.

“Odlučili smo da dobitnike prizanja posjetimo i lično im uručimo plakete. To je bila prilika da se razmijene iskustva, čuju korisne sugestije i razviju tješnje poslovne relacije. Fizička distanca proizvela je socijalnu povezanost”, dodala je Burzan Nikolić.

Pored predstavnika BI Consultinga, glavnog analitičara projekta, Ratka Nikolića, ta prestižna priznanja dobitnicima su uručivali i visoki predstavnici partnera projekta, glavni izvršni direktor CKB banke, članice OTP grupe Pal Kovacs i direktor komercijalnog sektora u Crnogorskom Telekomu, Predrag Perković.

U kategoriji mikro preduzeća lider po prihodu u prošloj godini bio je SIM Company, po dobiti Virage i po broju zaposlenih Halo taksi, svi iz Podgorice.

U kategoriji malih preduzeća prvo mjesto zauzeli su kotorski Mivis (prihod) i podgoričke kompanije Domen (dobit), te Securitas Montenegro (broj zaposlenih).

U kategoriji srednjih preduzeća to su Novi Volvox (prihod), Zetagradnja (dobit), Tobacco S Press (broj zaposlenih), svi iz Podgorice.

Kada su u pitanju velika preduzeća lider po prihodu i dobiti je Eelektroprivreda iz Nikšića, a po broju zaposlenih podgorički Voli Trade.

U djelatnosti telekomunikacija lider je Crnogorski Telekom, trgovine Voli Trade, hotelijerstva Budvanska rivijera, upravljanja nekretninama Delta M CG, revizije i računovodstva Ekonomik Accountants, građevinarstva Pizzarotti Montenegro iz Herceg Novog, dok je u djelatnosti hrane i pića prvo mjesto zauzeo bjelopoljski Meso-promet.

U djelatnosti ostala proizvodnja i prerada lider je pljevaljski Rudnik uglja, u IT sektoru Comtrade Distribution, nafti i derivatima Jugopetrol, u farmaciji Glosarij, medicinskim uslugama Institut “Simo Milošević” iz Igala.

Priznanje za najveću rastuću kompaniju u prošloj godini dobio je Voli Trade, kao kompanija koja već godinama ostvaruje pozitivan finansijski rezultat, uz stalan rast prihoda i broja zaposlenih.

Projekat za unapređenje i promovisanje crnogorske privrede inicirao je vodeći crnogorski provajder bonitetnih informacija BI Consulting u partnerstvu sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom ekonomije, uz podršku Privredne komore (PKCG) i uz generalno pokroviteljstvo Podgoričke i Crnogorske komercijalne banke, članica OTP grupe, a realizuje ga BI Communication.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...