fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobre pripreme rezultirale uspješnom zimskom sezonom

Dobre pripreme rezultirale uspješnom zimskom sezonom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zimska turistička sezona realizuje se po planu i to veoma uspješno, ocijenjeno je tokom sjednice Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona, a u prilog tome govore i dostavljeni izvještaji i aktuelnosti o kojima se diskutovalo.

Osim toga, počele su i intenzivne pripreme u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice, Aleksandra Gardašević-Slavuljica, kazala je da i u ovim izazovnim vremenima, uspješan i odgovoran turizam nema alternativu.

“Naše usmjerenje ostaje siguran nastavak oporavka i dalja ekspanzija turizma, povećanje turističkog prometa i brendiranje Crne Gore kao prepoznate destinacije u post-covid eri”, rekla je Gardašević-Slavuljica.

Dobre rezultate su, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, tokom sjednice istakli predstavnici Skijališta Crne Gore i Turističkog centra Durmitor, koji upravljaju najposjećenijim skijalištima Kolašin 1600 i Savin Kuk, a koji su već sada ostvarili duplo bolji rezultat nego u toku cijelog zimskog perioda prethodne godine.

Takođe, v.d. generalni direktor za investicije u turizmu, Marko Vukašević, istakao je kontinuiranu komunikaciju Ministarstva ekonomskog razvoja sa svim aktuelnim i potencijalnim investitorima, kao i uspješne tokove realizacije investicionih projekata koji utiču na tok zimske turističke sezone.

Dodatno, odličan rezultat bilježe i Nacionalni parkovi Crne Gore, konkretno Durmitor koji je u januaru imao najveću posjećenost u posljednjih deset godina.

Na sjednici je apostrofirano i odgovorno ponašanje svih kreatora turističkih prilika u Crnoj Gori, koji u svim svojim aktivnostima poštuju mjere koje se tiču suzbijanja virusa covid19 i promovišu vakcinaciju, kao najbolji mehanizam u borbi protiv pandemije.

Koordiniranim radom i kvalitetnom diskusijom donešen je niz zaključaka u cilju unapređenja turističke ponude, valorizacije turističkih lokaliteta, rješavanja tekućih problema i adekvatne pripreme ljetnje turističke sezone.

Zadatak Koordinacionog tijela jeste da u saradnji sa svim učesnicima u formiranju turističkog proizvoda, obezbijedi uslove za nesmetano odvijanje turističkih sezona, kroz mjere i aktivnosti na pripremama, kao i za minimiziranje izazova koji se ispoljavaju tokom trajanja sezona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije