fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo milijarde od turizma uz nova tržišta

Do milijarde od turizma uz nova tržišta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Očekivanja ministra ekonomskog razvoja, Jakova Milatovića, da će Crna Gora od ove turističke sezone zaraditi milijardu EUR, su vrlo ambiciozna, ali i ostvariva, ako se pronađu nova tržišta, saopštio je direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma, Petar Golubović.

“Ta predviđanja su vrlo ambiciozna, ako uzmemo u obzir činjenicu da smo prethodne godine prihodovali oko 700 miliona, kao i činjenicu da su Rusija i Ukrajina učestvovale sa oko 20 odsto u ukupnom prometu, dolazimo do neke cifre od oko 150 miliona EUR koje smo prihodovali sa onih tržišta na koja više ne možemo računati u ovoj godini”, kazao je Golubović u emisiji Dobro jutro Crna Goro.

Da bismo nadomjestili taj gubitak i još dodatno zaradili, kako navodi Golubović, moramo naći tržišta zapadne i centralne Evrope i Skandinavije, prenosi portal RTCG.

“U ovoj godini definitno imamo pozitivne signale sa tržišta kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Egipat, Izrael. Tako da milijardu EUR od turizma je ostvarivo, ali moramo da se i te kako potrudimo da bismo to ostvarili”, poručio je Golubović.

On smatra da je potrebno iskoristiti i potencijale regiona i činjenicu da će ove sezone i dionica auto-puta biti otvorena.

Ipak, dodaje da sa tržišta Srbije ne možemo očekivati broj turista koji smo imali prošle godine, jer će za njih ove sezone i druga tržišta biti otvorena, bez kovid uslova koja su imali prošle sezone.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije