fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo kraja godine Nacrt zakona o igrama na sreću

Do kraja godine Nacrt zakona o igrama na sreću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacrt zakona o igrama na sreću i nagradnim igrama, koji će Vladi biti dostavljen do kraja godine, predstavlja značajan iskorak u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu finansija, Janko Odović.

“Novim zakonom će se stvoriti kvalitetniji ambijent za razvoj tržišta i privlačenje priređivača iz inostranstva i veća fiskalna disciplina. Takođe, obezbijediće se veći prihod za budžet Crne Gore, time što će biti manje prostora za malverzacije, utaje poreza, neplaćanje naknada”, rekao je Odović.

Nacrt će Vladi biti dostavljen do kraja ove godine, nakon čega će Predlog zakona biti upućen Skupštini na odlučivanje.

Time će se, kako je saopšteno iz Ministarstva, pridružiti setu predloga zakona koji su u skupštinskoj proceduri u paketu sa Predlogom zakona o budžetu Crne Gore.

Usvajanjem budžeta države za narednu godinu obezbjeđuje se bolji standard građana kroz reformski program Evropa sad.

Odović je naveo da će pooštrenom kaznenom politikom novi zakon pružiti dodatne garancije poslovanju legalnih priređivača igara na sreću, a demotivisati nelegalne.

“Obezbijediće se veća zaštita maloljetnika od učestvovanja u igrama na sreću i društvena zaštita igrača i njihovih porodica. Novim zakonom će biti otklonjeni nedostaci postojećeg, a preciznije i potpunije će regulisati pojedine odredbe važećeg zakona, koje su se u praksi pokazale spornim”, dodao je Odović.

Nacrt zakona o igrama na sreću i nagradnim igrama je prošao javnu raspravu, a posebno važno je bilo i sprovođenje preporuka Savjeta Evrope.

Programom rada Vlade predviđeno je utvrđivanje Predloga zakona u četvrtom kvartalu, odnosno do kraja ove godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije