fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDisney od ulaznica prihodovao preko sedam milijardi USD

Disney od ulaznica prihodovao preko sedam milijardi USD

Los Anđeles, (MINA-BUSINESS) – Disneyevi globalni prihodi od prodaje bioskopskih ulaznica dostigli su prošle godine 7,33 milijarde USD, zahvaljujući hitovima poput Crnog pantera, Osvetnika: rata beskonačnosti i najnovijeg filma u serijalu Ratova zvijezda.

Disney je jedini filmski studio u svijetu čiji su prihodi premašili sedam milijardi USD, a bolji su rezultat od prošlogodišnjeg ostvarili samo 2016. kada su na kinoblagajnama prihodovali 7,6 milijardi USD, prenosi SEEbiz.

“Zahvaljujući podršci obožavaoca Disneya, Pixara, Marvel Studiosa i Lucasfilma širom svijeta prošla godina bila je veličanstvena za The Walt Disney Studios”, saopštio je predsjednik uprave, Alan Horn.

U Sjevernoj Americi Disneyevi prihodi su se na kinoblagajnama približili 3,1 milijardi USD, bilježeći novi rekord u filmskoj industriji zahvaljujući ogromnom uspjehu filmova Crni panter, Osvetnici: rat beskonačnosti i Neviđeni 2.

Ta tri filma su se ujedno plasirala među deset sa najvećim prihodima od kino ulaznica u istoriji filmske industrije.

Svaki od njih zaradio je više od 600 miliona USD u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Kanadi, a ukupno su širom svijeta generisali prihode od ulaznica od 4,64 milijarde USD.

Ostali Disneyevi hitovi uključuju Marvelov Ant-Man i Wasp, Solo: priča iz Ratova zvijezda i Povratak Mary Poppins koji je u bioskopima širom svijeta već zaradio više od 200 miliona USD, a još se prikazuje.

Disney ima velike planove i za novu godinu. Za proljeće su najavili Kapetana Marvela i Osvetnike: završni čin, a kraj godine rezervisan je za Frozen 2 i Ratove zvijezda IX.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu