fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDiskoteke do oktobra na šetalištu

Diskoteke do oktobra na šetalištu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Diskoteke na budvanskom šetalištu Maltez, Trocadero, Ambiente, Paris, Raffaello i Miami radiće još ovu sezonu, odnosno neće biti uklonjene do oktobra, piše Pobjeda.

Listu je nezvanično potvrđeno da se razmišlja i o mogućnosti da se do jeseni zadrže i privremeni objekti kod pošte u Budvi.

Uklanjanje privremenih objekata u zoni morskog dobra u Budvi jedna je od najvažnijih tema posljednjih mjeseci i intenzivira se približavanjem sezone. Sve je počelo kada je Ministarstvo održivog razvoja i turizma sa preduzećem Morsko dobro, a uz saglasnost budvanske lokalne samouprave, donijelo plan privremenih objekata za teritoriju Opštine Budva za period od ove do 2023.

Tim planom je predviđeno uklanjanje svih privremenih objekata na šetalištu, uključujući i šest diskoteka.

Objekte je trebalo ukloniti do kraja marta, a osnovni razlog za to je činjenica da se pored njih nalaze ili grade hoteli sa četiri i pet zvjezdica.

„Krajnje je neozbiljno držati takvu ponudu u njihovoj blizini. Svakako, jasno je da takva ponuda ima svoju klijentelu i Ministarstvo je spremno da, ukoliko postoji interesovanje zakupaca, sa njima i opštinom nađe novu lokaciju“, rekli su ranije iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Oni su dodali da je na mjestu sadašnjih diskoteka predviđena zelena površina i najavili projektovanje promenade od Zavale do Avale.

Zakupci diskoteka su, nakon usvajanja plana, uz podršku Morskog dobra, podnijeli Ministarstvu inicijativu da im se omogući da rade još ovu sezonu, jer nemaju dovoljno vremena da nađu nove lokacije.

Jedan od šest zakupaca, Slaven Lekić, kazao je da mu nije jasno zašto se traži da se odmah uklone njihovi lokali, kad hotel koji se gradi ispred Raffaella i Maltezea neće biti završen još dvije do tri godine.

„Ne postoji šansa da ove sezone nađemo nove lokacije za diskoteke, jer je za svaku neophodno po 500 kvadrata. Osim toga, niko nam nije došao sa predlogom za novu lokaciju. To treba da uradi Opština, jer zna koje je zemljište njeno. Ovako se ne radi u normalnim državama“, kazao je Lekić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...