fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDirektor TO Nikšić podnio ostavku

Direktor TO Nikšić podnio ostavku

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Direktor Turističke organizacije (TO) Nikšić, Boris Muratović, podnio je danas ostavku na tu funkciju koju je obavljao oko dvije godine, jer ne želi da, kako je saopštio, sačeka da ga nova vlast smijeni zbog „političkog revanšizma“.

Muratović je kazao da je od oktobra 2019. godine tokom njegovog upravljanja, TO ubilježila uspjeh i postala prepoznatljivi brend Nikšića, kao i obezbijedila 25 hiljada EUR preko brojnih projekata i povećala svoj budžet za 97,6 odsto.

„Na kraju 2019. godine na računu Turističke organizacije Nikšić je bilo oko 21,66 hiljada EUR, a sada je na računu, i pored novih zaposlenja u mom mandatu, oko 73,64 hiljade uz dodatnih 12 hiljada investiranih u projekte koji će trajati u toku ove godine“, naveo je Muratović.

On je rekao da činjenice govore koliko se domaćinski upravljalo budžetom, pa je u prošloj godini na gorivo potrošeno 40 EUR, na troškove dnevnica službenicima manje od 150 (nije uključen trošak Sajma), dok kao direktor nije potrošio ni euro na troškove reprezentacije i telefona koje je mogao koristiti.

„Cjelokupan materijal za website, turističku mapu, interaktivnu i papirnu, i viber stikere je predat i izvršilac poslova će ih završiti u najskorijem periodu. Obezbijeđeno je i plaćeno još devet događaja u saradnji sa Turističkom agencijom Montagna travel u svrhu promocije nikšićkih voda, a generalni smo sponzor više od deset ekoloških akcija do kraja godine u saradnji sa NVU Putevima predaka i Perun“, naveo je Muratović.

U narednim mjesecima, kako je najavio, biće objavljen dokumentarni film o Festivalu uličnih svirača i promotivni spot o Nikšiću, a uz uplaćeni članski doprinos za ovu godinu, trebalo bi da se na računu TO Nikšić ubrzo nađe oko 100 hiljada EUR.

„To će predstavljati mnogo veći kapital od onog koji je meni bio na raspolaganju kada je na početku moje funkcije došlo do izmjena u Zakonu o turističkim organizacijama koje su prijetile da će nam umanjiti prihode više od 60 odsto, da bi od marta nastupila i pandemija koronavirusa, čije je posljedice osjetio cijeli svijet“, podsjetio je Muratović.

Poslovanje TO Nikšić, kako je obrazložio, sve to nije uspjelo da omete, nego je ojačano i proširen krug partnera, kao i organizovan i podržan veliki broj prepoznatljivih manifestacija.

„Napravili smo zvanični suvenir Nikšića, brošure, podržali izdavanje nekoliko knjiga, donirali gradu dva igrališta vrijednosti više od deset hiljada EUR. Renovirali smo i brendirali prostorije TO, zamijenili staru IT opremu, osavremenili inventar, opremili dvije nove kancelarije, otvorili zvanični IG profil, kao i obezbijedili promotivni materijal vrijedan hiljadama EUR“, naveo je Muratović.

On je istakao da je život podredio svom gradu i državi i ocijenio da će, uprkos vjerovatno podijeljenim mišljenjima, njegovi saradnici znati da je dao svoj maksimum.

„Sada idem u „druge vode“ gdje ću, siguran sam, biti jednako uspješan i biti jedan od nosilaca procesa izdizanja Nikšića i Crne Gore iznad tame u kojoj se trenutno nalazimo“, zaključio je Muratović.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...