fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDijaspora dobar osnov za unaprijeđenje saradnje

Dijaspora dobar osnov za unaprijeđenje saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomska saradnja Crne Gore i Argentine je neznatna, ali bi crnogorska dijaspora mogla predstavljati dobar osnov za njeno unaprijeđenje, ocijenjeno je na sastanku guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića i budućeg ambasadora u toj južnoameričkoj državi, Srđana Stankovića.

Iz CBCG je saopšteno da je Žugić kazao da je dosadašnja ekonomska saradnja Crne Gore i Argentine neznatna, kako u oblasti robne razmjene, tako i investicija, dok se razmjena u sektoru usluga odnosi uglavnom na saobraćaj.

On je na sastanku, organizovanom u cilju priprema Stankovića za stupanje na dužnost crnogorskog ambasadora u Argentini, na rezidentnoj osnovi, kazao da i u tako neznatnoj saradnji Crna Gora iskazuje deficit.

Na sastanku je ocijenjeno da je crnogorska dijaspora u Argentini veliki potencijal koji, pored ostalog, može biti dobar osnov za intenziviranje i unaprjeđenje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Stanković je rekao da će se, tokom predstojećeg mandata, angažovati na pronalaženju novih vidova saradnje dvije zemlje, sa posebnim akcentom na razvoju ekonomske.

Najčitanije