fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDe Lannoy: Crna Gora uradila dobar posao 

De Lannoy: Crna Gora uradila dobar posao 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je uradila dobar posao i postigla rezultate u finansijskom sektoru, saopštio je izvršni direktor Belgijsko-holandske konstituence u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), Anthony De Lannoy, na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem.

“Čestitam na postignutim rezultatima ostvarenim na fiskalnoj strani i u finansijskom sektoru. Bili ste uspješni i nadamo se da ćete tako nastaviti“, kazao je De Lannoy.

Marković je zahvalio na kontinuiranoj podršci i partnerstvu MMF-a, podsjetivši na neke od uspjeha Vlade u prethodne dvije i po godine, koji se odnose na visoke stope ekonomskog rasta, smanjenje deficita i javnog duga, finansiranje tekuće potrošnje iz izvornih prihoda, kao i rast prihoda i broja zaposlenih, odnosno značajno smanjenje nezaposlenosti.

„Svjesni smo da se dugoročna održivost ekonomije razvoja temelji na zdravim finansijama. U narednom periodu ćemo nastaviti aktivnosti kako bismo ostvarili ovaj cilj“, rekao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, ukazao i na snažno opredjeljenje i aktivnosti Vlade na suzbijanju sive ekonomije u svim oblastima, kao i na tijesnu saradnju nadležnih organa i tužilaštva u procesuiranju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala.

“Vlada je dobre rezultate ostvarila u oblasti turizma, energetike i poljoprivrede”, kazao je Marković i dodao da je izvršna vlast posvećena jačanju sveukupne infrastrukture, posebno na sjeveru, kao ključnog preduslova za razvoj i bolji život građana.

Marković je, govoreći o izazovima sa kojima se Vlada suočava, naveo da će fokus biti na strukturnim reformama u oblasti javne uprave, socijalne i penzione politike, te da je u pripremi set zakona i aktivnosti koje treba da doprinesu boljim rezultatima u tim oblastima.

Najčitanije

Premiunuo Milutin Maraš

Podgorica, (MINA) - Legenda crnogorskog stonog tenisa, Milutin Maraš, preminuo je u 86. godini,...