fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDanski Norden unajmitelj broda Bar

Danski Norden unajmitelj broda Bar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Novi unajmitelj broda “Bar” biće pomorska kompanija Norden iz Danske na period od oko godinu, saopšteno je iz Barske plovidbe.

Odbor direktora kompanije Barska plovidba prihvatio je ugovor o vremenskom najmu broda “Bar”.

“Zahvaljujući odličnoj situaciji na pomorskom tržištu kada je u pitanju ova vrsta brodova, kao i kvalitetno realizovanim pregovorima, najamnina koja je postignuta za brod “Bar” je rekordna najamnina od kada su brodovi Barske plovidbe izgrađeni, odnosno ona je višestruko veća od dosadašnjih dnevnih iznosa najma”, navodi se u saopštenju koje potpisuje izvršni direktor Barske plovidbe, Zoran Tajić.

Iz Barske plovidbe su rekli da bi primopredaja broda između postojećeg i novog unajmitelja trebalo da bude oko 20. decembra, ako sve bude teklo po planu.

Iz kompanije su naveli da za sada nastavljaju saradnju po pitanju najma broda “Budva” sa kompanijom Sea Pioneer, sa kojom je uspostavljen poslovni odnos još 2014. godine, odnosno od momenta kada je završena izgradnja brodova “Bar” i “Budva” u kineskom brodogradilištu Jinling i njihovog stavljanje u komercijalnu eksploataciju.

“Tekući ugovor o vremenskom najmu broda “Budva” ističe krajem januara naredne godine, kada ćemo razmotriti sve opcije koje se budu nudile na tržištu u tom periodu, a sa ciljem što boljeg komercijalnog upošljenja i ovog našeg broda”, navodi se u saopštenju.

U toj kompaniji su rekli da vjeruju da će prihodi od budućih najamnina, koji će biti oko 2,5 puta veći od dosadašnjih, obezbijediti finansijsku održivost Barske plovidbe i samostalno izmirenje obaveza po osnovu kredita uzetih za kupovinu brodova “Bar” i “Budva”, kao i izmirenje ranijih dugova prema državi koja je kao garant izmirivala dugove u ranijem periodu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije