fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDanilovgrad prepoznao šansu u otvaranju novih preduzeća

Danilovgrad prepoznao šansu u otvaranju novih preduzeća

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – Danilovgrad je vjerovatno opština sa najvećim brojem otvorenih novih preduzeća i grad je prepoznao tu šansu stvarajući dobre uslove za početak i razvoj biznisa, saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je prilikom posjete Danilovgradu građanima čestitao Dan Opštine koji se obilježava sjutra i izrazio zadovoljstvo jednim kontinuitetom dobrog razvoja koji lokalna samouprava ima zahvaljujući dobrom upravljanju.

„Danilovgrad je vjerovatno opština u Crnoj Gori sa najvećim brojem otvorenih novih kompanija, uglavnom kada je riječ o malim i srednjim preduzećima, porodičnim biznisima, dakle, baš onakvim preduzećima kakva će definitivno i danas i ubuduće dominantno izgledati privredna struktura Crne Gore“, kazao je Đukanović novinarima tokom posjete.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, rekao da je Danilovgrad prepoznao tu šansu stvarajući dobre uslove za početak i razvoj biznisa.

„Vrijedni ljudi iz Danilovgrada i drugih opština iz Crne Gore, kao i van Crne Gore, su to prepoznali kao dobru poslovnu priliku, iskoristili je, i ovaj grad danas u kontinuitetu dobija nova radna mjesta“, naveo je Đukanović.

On je rekao da je bio u prilici da obiđe dvije nove investicije. Jednu u Novom Selu – La Parizien i drugu u samom jezgru Danilovgrada, gdje je rekonstruisan hotel Zeta.

Đukanović je naveo da taj hotel nije za Danilovgrad i za opštine poput Danilovgrada nikada bio samo turistički objekat, već mjesto društvenog života.

Prema njegovim riječima, dobro je da je to mjesto društvenog života opet u funkciji i da će to obogatiti i oplemeniti kvalitet života ljudi.

„Zadovoljan sam onim što vidim. Naravno, uvijek možemo kazati sve to može i brže i bolje. Saglasan sam sa tim, ali mislim da se u Danilovgradu radilo sa onim kapacitetima kojima realno raspolažemo i u Danilovgradu i u Crnoj Gori, da su se šanse dobro koristile, da je strateški pravac razvoja dobro trasiran i da danas imao unaprijeđeni temelj razvoj ovoga grada“, poručio je Đukanović.

Taj temelj, kako je kazao, predstavlja garanciju da ćemo u narednom periodu u ovom gradu dobiti i dodatni prosperitet.

„To je zapravo moja želja povodom praznika. Želim svim građanima Danilovgrada, prije svega, dobro zdravlje, da se osnaži imunitet u sudaru sa ovim izazovima dugotrajuće pandemije, a onda želim naravno svima lični i porodični napredak i prosperitet ove Opštine“, zaključio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...