fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDanas kontrola optužnice

Danas kontrola optužnice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kontrola optužnice podignute protiv vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i direktorke sektora platnog prometa te banke Dijane Zečević, zbog malverzacija kojom su Aerodromi Crne Gore oštećeni za tri miliona EUR, biće održana danas u Višem sudu.

Portparolka tog suda Aida Muzurović Anteni M je kazala da je jedna sjednica zakazana za devet, a druga za 11 sati.

Na optužnici se nalazi i pravno lice Atlas banke koja je nezakonitim poslovanjem Kneževića, Nikolića i Zečević stekla protivpravnu imovinsku korist od tri miliona EUR.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva, Knežević se tereti da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novac Aerodroma nakon isteka oročenja depozita.

Prema navodima optužnice, Nikolić i Zečević sumnjiče se da su od 11. avgusta do početka decembra prošle godine, mimo zakonskih ovlašćenja, nakon isteka oročenja sredstava, zadržali depozite preduzeća Aerodromi Crne Gore u iznosu od tri miliona EUR, iako je uprava Aerodroma u više navrata pismeno tražila prebacivanje novca na račun preduzeća.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...