fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDan: Đukić direktorica UPC

Dan: Đukić direktorica UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija Milojko Spajić predložio je Vladi da za direktoricu Uprave prihoda i carina (UPC) izabere Jelenu Đukić, potvrdilo je Danu više izvora bliskih Vladi.

Njegov predlog u utorak je razmatrala Komisija za kadrovska pitanja, a Đukić bi za direktora trebalo da bude izabrana na redovnoj sjednici koja bi trebalo da bude održana danas, dan pred izbor nove vlade.

Đukić je vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave prihoda i carina, a Spajić je izabrao nju u konkurenciji državnog sekretara MUP-a, Rada Miloševića, dosadašnjeg v.d. direktora UPC, Milene Petričević i v.d. pomoćnika direktora UPC, Miloša Medenice.

Dan piše da je izbor Đukić očekivan, s obzirom na to da je Spajić od Petričević tražio ostavku, dok su Milošević i Medenica funkcioneri Građanskog pokreta (GP) URA, koja je oborila vladu Zdravka Krivokapića.

Dan je ranije pisao da je GP URA trebalo da pripadne mjesto direktora UPC po rasporedu po dubini sa prethodnim koalicionim partnerima te partije – Demokratama i Demokratskim frontom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije