fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐakonović: U martu očekujemo dolazak prvih gostiju

Đakonović: U martu očekujemo dolazak prvih gostiju

Ulcinj, (MINA-BUSIINESS) – Adu Bojanu će u martu posjetiti nekoliko grupa turista iz Albanije, što će, kako očekuju u Hotelsko turističkom preduzeću (HTP) Ulcinjska rivijera, biti najava jedne uspješne ljetnje turističke sezone.

Predstavnik HTP Ulcinjska rivijera, Bojan Đakonović, kazao je agenciji Mediabiro da su Ulcinjani ove godine nešto ranije počeli sa pripremama za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

„U proteklih mjesec svi zaposleni su aktivno na terenu, a objekti i plaže se intezivno pripremaju za dolazak prvih grupa”, kazao je Đakonović.

On je podsjetio da su imali jedan uspješan Route show u Albaniji, zajedno sa ulcinjskom Turističkom organizacijom, gdje su kontaktirali sve agencije koje u svojoj ponudi nude i Ulcinj, kao turističku destinaciju.

Tom prilikom napravljen je jedan praznični aranžman, kada su u pitanju martovski praznici, kada će Adu Bojanu posjetiti nekoliko grupa iz Albanije.

“Tom posjetom najavićemo jednu, nadam se uspješnu, ljetnju turističku sezonu”, kazao je Đakonović i dodao da se trenutno na Adi Bojani obavljaju radovi koji nijesu bili završeni zbog loših vremenskih uslova.

Kada je u pitanju predstojeća turistička sezona, Đakonović je rekao da je veoma nezahvalno prognozirati.

“Situacija sa koronavirusom polako jenjava, međutim, sada imamo situaciju na globalnom nivou. Ratna dešavanja u Ukrajini mogu dodatno da otežaju situaciju, jer smo protekle sezone imali dosta turista baš sa tih podneblja”, naveo je Đakonović.

On je dodao da su iz Ulcinjske rivijere u intezivnim kontaktima sa novim tržištima, te da su se javili neki novi partneri iz Poljske, dok se u Srbiji otvaraju novi turistički operatori sa kojima su takođe u kontaktu.

“Ukoliko se ispune uslovi koji ne zavise od nas, mislim da se možemo nadati jednoj uspješnoj turističkoj sezoni”, rekao je Đakonović.

Iako je prošlu godinu obilježila pandemija, Đakonović je saopštio da je turistička sezona u Ulcinju premašila očekivanja.

“Mi smo bili na nekih 80 odsto realizacje u odnosu na 2019. godinu, koja je bila rekordna. Kada sagledamo trenutni buking, nadamo se da će naredna sezona biti bolja od prethodne”, zaključio je Đakonović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije