fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDakićevcima isplate nakon stava Apelacionog suda

Dakićevcima isplate nakon stava Apelacionog suda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dio bivših radnika “Radoja Dakića”, njih 554, naplatu svojih gotovo kompletnih potraživanja mogu da očekuju tek nakon što druge grupe radnika, koji su nezadovoljni skoro donesenim rješenjem Privrednog suda, isrcpe svoje pravne mogućnosti pred Apelacionim.

Vijestima je tu informacjiu potvrdio stečajni upravnik u ovom postupku Mladen Marković, koji je kazao da je Privredni sud donio standardnu proceduru, nakon koje očekuje da se advokati ostalih radnika žale na dva rješenja koju je donio 20. jula sudija Privrednog suda Dragan Vučević, a koja se odnose za dvije grupe bivših radnika “Radoja Dakića” i njihovih nasljednika, kojim se potvrđuje odluka Markovića od 24. marta o isplati novca.

Povjerioci iz drugih grupa, kojima je ovim rješenjem odbijena žalba, imaju mogućnost žalbe Apelacionom sudu u roku od osam dana od prijema rješenja. Da će to uraditi njihov advokat, Vijestima je potvrdio jedan od predstavnika grupe od 354 radnika, Radovan Jovanović.

On tvrdi da na računu “Radoja Dakića” ima dovoljno novca da se isplate svi radnici.

On je naveo i da još nijesu primilli nadoknade od po dvije hiljade EUR nematerijalne štete zbog povrede Ustavom zagarantovanih prava na imovinu i na suđenje, jer, kako je kazao, Ustavni sud već godinama izbjegava da donese odluke. Očekuje da će se to promijeniti nakon što Skupština izabere članova Ustavnog suda, te da će štrajkovati ako se desi suprotno.

Za isplate ove dvije grupe radnika potrebno je nešto manje od deset miliona EUR.

Marković je prodao zemljišta fabrike za ukupno 16,6 miliona EUR. Takođe u toku je postupak prodaje još jedne velike parcele za koju postoji kupac. To bi značilo da bi uskoro mogli biti isplaćeni i preostali povjerioci kada se završe sve pravne radnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije